Terelések és kerülőutak keresése folyamatos Miskolcon

Akt.:
A lezárt útszakasz
A lezárt útszakasz - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – Megkezdődött az útfelújítás Miskolc egyik legforgalmasabb útszakaszán.

A lezárás reggel nem az ominózus útszakaszon jelentett fennakadást, inkább előtte és a bevezető utakon, nagyjából az újonnan épülő benzinkúttól a Búza térig állt bent a sor.

Bedugult

Bedugult a Hatvanötösök útja és a Soltész Nagy Kálmán utca is, meglátva a dugót sokan erre próbáltak menekülni.

Délutánra aztán változott a helyzet, úgy tűnik az autósok hamar alkalmazkodtak az új helyzethez: a Bajcsy-Zsilin­szky utca forgalma nőtt meg jelentősen a Selyemréten. A Bajcsy–Soltész-Nagy Kálmán kereszteződésben a ­Bláthy előtt nem ritkán a vasúti felüljáróig állt a sor.

Fotó: Bujdos Tibor Fotó: Bujdos Tibor ©

Időnként azért a Búza téren is élénkebb volt a forgalom a szokásosnál, sokan voltak, akik még a délutáni csúcsban találkoztak csak először a felújítás miatti lezárással.

Nemcsak az autósoknak, hanem a közösségi közlekedést igénybe vevőknek is alkalmazkodniuk kell a várhatóan augusztus végéig tartó felújítási munkákhoz.

Hosszabb menetidő

Az ÉMKK járatain utazóknak csak a megnövekedett menetidővel kell számolniuk, az MVK Zrt. buszait használóknak viszont jó lesz odafigyelni. A munkák miatt a 7-es busz nem érinti a Sajó utca megállóhelyet.

Fotó: Bujdos Tibor Fotó: Bujdos Tibor ©

Több buszmegállót is áthelyeztek: a Szondi György utca helyett csütörtöktől az autószalon előtt áll meg 7-es, és az Auchan 1-es járat; a Fonoda utca helyett az ÉMKK bejárata előtti, a Felső­zsolcai elágazás helyett a belváros irányába kialakított ideiglenes megállóhelyen áll meg a 7-es busz.

Végül, a 8-as autóbuszok nem érintik Hűtőház felé a Gömöri pályaudvart.

– TÁ –


Elkezdődött: a Búza térig áll a sor!
Miskolc - A József Attila utcán elindult felújítás nem is ott okoz dugókat, ahol maga a lezárás van, de délután lehet igazán durva a helyzet: az egész város közlekedésére kihatással lehet. Ahogy arról beszámoltunk, komplett felújítás indul a József Attila utca, vagyis a 3-as miskolci kivezető sza...

Apa kezdődik! A végeredmény jó lesz, de addig még fájni fog...
Miskolc - Elkezdődött az idegek harca: egész nyáron forgalomkorlátozás lesz a József Attila utcán, már szerda délután hatalmas volt a dugó. Ha leírjuk a hírt, hogy teljes egészében felújítja a Magyar Közút Zrt. a József Attila utcát, akkor bizonyára sokan elégedetten bólintanak: na végre! Abban n...

Útfelújítások Miskolcon
Miskolc - Több helyszínen kezdődtek útfelújítások Miskolcon, ezen a héten. A munkálatok a forgalom lassulásával járhatnak. Felvételünk a Kiss Ernő utcában készült. ÉM [related-post post_id="3889525"]

Illusztráció
Miskolc - A Kiss Ernő utcán hétfőn kezdődött a kátyúzás. Az aszfaltozás félpályás útlezárással és forgalomtereléssel jár. A munkák várhatóan június 15-éig tartanak. Kedd reggeltől szerda délután négyig a Batthyány sor és a Gózon Lajos út csomópontjában kezdődik burkolatfelújítás. A munkák idej...