Tényleges életfogytiglanra ítéltek egy késsel gyilkoló miskolci férfit

Miskolc – Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt a Miskolci Törvényszék csütörtökön első fokon, a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségének kizárása mellett egy helyi férfit, aki tavaly több késszúrással megölte egy ismerősét, majd néhány nappal később rátámadt egy idős házaspárra – tájékoztatta a törvényszék szóvivője az MTI-t.

Csillám Katalin közölte: a férfi 2015 januárjában Miskolcon bemászott egy ismerőse családi házának udvarára, hogy tőle pénzt vagy egyéb értékeket szerezzen, ám ott találta a házigazda, akit egy késsel többször mellkason szúrt. A sértett a helyszínen meghalt.

A vádlott néhány nappal később megjelent korábbi főbérlője miskolci lakásában és kérte, hogy adjanak neki szállást. Mivel az idős házaspár nemet mondott, a férfi elment, magához vett egy 33 centiméteres, bozótvágó jellegű kést, majd visszament és a házaspárra támadt, súlyosan megsebesítve őket.

A törvényszék a vádlottat nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére, a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek, és életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője fellebbezett a döntés ellen, ezért az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

– MTI –