Tényleg létezik miniatürizáló masina

Tényleg létezik miniatürizáló masina
Valósággá vált a miniatürizáló masina, megépült a világ első méretcsökkentő berendezése.

Kínai tudósok alkották a Kalánka nénit is zavarba ejtő szerkezetet, amit nemes egyszerűséggel csak Zsugorító készüléknek kereszteltek el. Az eszköz valójában nem magát a tárgyat rendezi át molekulárisan és építi fel újra, Lego nagyságban, hanem akárcsak a jelenlegi 3D-s filmek többsége ez a kütyü is agyunkat csapja be.

A Drágám a kölykök összementek című filmből jól ismert szerkezet okozott némi galibát feltalálójának és családjának, nemhiába lovagolták meg a filmgyárosok a témát többször is. A kínai tudóscsoport vezetője Tie Jun Cui így magyarázza a szerkezetet: – A zsugorító készülék virtuálisan csökkenti le a tárgyak méretét. A működési elv valójában egyszerű, a tárgyakat körülölelő fényeket és azok beesési szögét változtatjuk. Noha az eredeti objektum valójában nem zsugorodik, a kisebb objektum illúziója elegendő agyunknak ahhoz, hogy úgy fogjuk fel, mintha valóban összezsugorodott volna a tárgy.

A trükkös kütyü nagy valószínűséggel a hadseregnek is jól jön majd, hisz elsődleges funkciója mellett a mikrohullámú tartományokban is dolgozó gép képes zavart kelteni más elektromágneses vagy radar rendszerben. A szerkezet maga egy úgynevezett metaanyagból készült, ami a láthatatlan köpenyek alapanyaga is. Nézze meg a videót a láthatatlan köpenyről  >>>