Tényleg kevesebb festékanyag kerül az újabb tintapatronokba?

Akt.:
Tényleg kevesebb festékanyag kerül az újabb tintapatronokba?
Elkezdődött a kereskedelemben egy folyamat pár éve. Ez arról szól, hogy valamennyire csökkentik az adott termék árát, viszont cserébe kevesebb töltőanyag kerül bele. Egy igazi nesze semmi, fogd meg jól. Vajon ugyanez a helyzet a tintapatronok terén is?

Erre a kérdésre próbálunk válaszokat találni a Patron és Toner csapatával.

Tényleg kevesebb festékanyag kerül a tintapatronba?

Az aggodalom jogos. Csakúgy, mint a kereskedelem minden szegmensében, a tintapatronokat gyártó és forgalmazó cégeknél is eljött az idő, a gyártók tényleg kevesebb tintát töltenek a patronba, kisebb a töltősúly. A legtöbbször csak az tűnik fel, hogy kevesebb a kinyomtatott oldalak száma az ugyanannál a gyártónál vásárolt tintapatronnal. Pedig folyamatosan azt hangoztatják a gyártók, hogy technológiailag mennyire fejlődik a “nyomtató és fénymásoló ipar”.

Lehet-e egyéb ok, amiért kevesebbet nyomtatunk a tintapatronnal

Természetesen lehet. Nem feltétlenül kell egyből arra gondolni, hogy kevesebb festékanyag került a patronba, de ha mégis, akad néhány más ok, amit az elkövetkezőben megpróbálunk felvázolni. Melyek ezek?

  • Ha pénztárcánk engedi, szerezzünk be korszerűbb, új technológia szerint gyártott nyomtatót. Ezeknek a nyomtatóknak egyik előnye, hogy a kevesebb festékanyagú tintapatronokkal is ugyanolyan mennyiségű oldalt tudunk kinyomtatni, mert ezek a nyomtatók kisebb tintacseppel dolgoznak.
  • Előfordulhat, hogy a nyomtatókat gyártó cégek profitéhsége is közrejátszik, hogy csökkent a tinta mennyisége. Ezzel a vevőket szeretnék rávenni, hogy többször vegyék meg a terméket, hiszen gyakrabban ürül.
  • A piaci kereslet változása is lehet az oka, hogy kevesebb tinta kerül a patronokba. A töltősúly csökkentésével kedvezőbb áron tudják eladni a tintapatront, amivel igazából a vevőknek próbáltak kedvezni. Csak annyit kell tenniük a vevőknek, hogy korszerűbb gépállományt vásárolnak, amik technológiája megengedheti, hogy a kevesebb tintával rendelkező tintapatronnal is ugyanannyi oldalt nyomtassanak, mint korábban.

Mi a helyzet az utángyártott tintapatronokkal?

Az utángyártott tintapatronokat gyakorta kezelik ellenszevvel. Pedig a drágán beszerezhető tintapatronok miatt pont az utángyártott változatoknak kéne nagyobb népszerűségnek örvendenie, hiszen napjaink egyik tendenciája, hogy olcsót, jó minőségben. És a Patron és Toner által forgalmazott Zafír utángyártott tintapatronjai ebbe a kategóriába tartoznak.

A nyomtató gyártók által forgalomba helyezett tintapatronok és az utángyártott patronok ára között hatalmas az eltérés, de a nyomtatási minőségében ugyanakkor közel sem figyelhető meg ekkora különbség, sőt. Az utángyártott patronok töltősúlya nem változott ezidáig, tehát bátran merjük ajánlani, hogy próbálják ki!

– PR cikk –

Címkék: ,