Helyi közélet

2011.10.19. 16:34

Belváros: galamb fronton sz.. a helyzet

Miskolc - Nem elég, hogy így sem valami rózsás a "főutca" látogatottsága, még azt a kevés járókelőt, és vásárlót is elűzik a galambok. Pontosabban a galambürülék. Legalábbis ezt állítja a belvárosi kereskedők egy része.

Miskolc - Nem elég, hogy így sem valami rózsás a "főutca" látogatottsága, még azt a kevés járókelőt, és vásárlót is elűzik a galambok. Pontosabban a galambürülék. Legalábbis ezt állítja a belvárosi kereskedők egy része.

Mi pedig sajnos csak megerősíteni tudják állításukat. A Royal közben például folyamatosan "bombáznak" a magasból a galambok. Rengeteg madár éli az életét a háztetőkön, az ablakpárkányon, vagy éppen a stukkókon. Hiába a mesterséges vércse hang, a galambok már régen tudják, a tolluk szára sem gördül, nem csap le rájuk senki.

"Elképesztő, hogy milyen szemetet és koszt csinálnak a galambok." - mondja érdeklődésünkre szerdai ottjártunkkor egy kereskedő. "Minden héten ablakot kell pucolnunk, naponta több alkalommal pedig az üzlet előtti területet kell feltakarítanunk, és felmosnunk. Márciustól vagyunk itt, nem tudjuk, hogy mi lesz, ha beáll a fagy... Sajnos nem vagyunk egyedül ezzel a gonddal!"

Pusztul a tető, a fal, az erkély

Valóban nem, hiszen az egész közt galambtoll, talyu, és kaki borítja. Egy másik üzlettulajdonos szerint a legdurvább hétfőn reggel a helyzet, amikor közel másfél napig nem takarítanak.

"Kis túlzással bokáig lehet járni a galambsz..rban. Nincs elég bajunk, még ez is. Van olyan vásárlónk, aki ezért nem jár jó ideje vissza hozzánk. Sőt! Nézzen fel oda! Azért eladó itt több ingatlan, mert elviselhetetlen, amit ezek az állatok csinálnak. Pusztítanak kérem! Nem hiszem el, hogy nincs valamilyen megoldás, de nehogy már ne lehessen ezeket a madarakat "letessékelni" innen. Nézze csak; pusztul a tető, a fal, az erkély. Csak nehogy újabb stukkó omlás legyen... Az önkormányzat? Azt hiszem a Városgazdától voltak kint korábban. Néhány napig nagynyomású vízzel takarítottak, sepertek, meg minden. De elmentek, és a helyzet ugyanaz maradt. Szó szerint sz..ban vagyunk..."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában