Tények, amiket tudni kell az energiaitalokról!

Akt.:
Tények, amiket tudni kell az energiaitalokról!
Tények, amiket tudni kell az energiaitalokról!
Hiteles és megkérdőjelezhetetlen vizsgálati eredmények láttak napvilágot az energiaitalokkal kapcsolatban. Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság 66 531 ember bevonásával átfogó vizsgálatot végzett a koffeinfogyasztás élelmiszerbiztonsági vonatkozásairól, és megállapította, hogy „a napi 400 mg-nál nem nagyobb koffeinfogyasztás nem támaszt biztonsági aggályokat az általános népesség felnőtt egyedeinél”. Vagyis napi 5 energiaitalt (5 x 80 mg) is biztonsággal megihat egy egészséges felnőtt ember!

„Üdvözöljük azt, hogy végre mindenki számára egyértelmű, hogy készült egy olyan átfogó vizsgálat, amely egyértelművé teszi a koffein és az energiaitalok hatását. Az energiaitalok pontos összetétele szerepel a dobozon, ennek értelmében egyértelmű, hogy a minőségi energiaitalok 90 százaléka víz, a fennmaradó 10 százalék jelentős részét a koffein, a cukor és az alapvető vitaminok teszik ki. A HELL ENERGY energiaitalai kizárólag bevizsgált alapanyagból készülnek, ráadásul sok más élelmiszerrel szemben nem tartalmaznak tartósítószert, hiszen úgynevezett pasztőr eljárással biztosítjuk az italaink szavatosságát.” – jelentette ki a Gazdasági Rádió reggeli adásában Pantl Péter, a HELL kommunikációs és marketingigazgatója.

Jelenleg egy hiteles, tudományos vizsgálat létezik, amelyet az Európai Bizottság kérésére az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) készített, amelynek keretében 66 531 embert vizsgáltak. Ez a szervezet – amely évi 22 milliárd forintos költségvetésből közel 500 tudományos munkatárssal – gondoskodik arról, hogy az európai emberek legyenek a legjobban védett és legjobban informált fogyasztók a világon, az élelmiszerbiztonságot illetően.

Az emberek azzal sincsenek tisztában, hogy egy doboz energiaital koffeintartalma egy csésze kávéval egyezik meg, ráadásul a kávéval ellentétben milligrammra pontosan fel kell tűntetni a dobozon a koffein mennyiségét. A tanulmány által említett napi 400 mg-os biztonsággal fogyasztható mennyiség 5 dobozt jelent. Ennek ellenére a piacvezető HELL ENERGY felelősségteljes gyártói magatartást tanúsítva azt írja rá, hogy az ajánlott napi fogyasztási mennyiség egy doboz!

„Közel 40 országban vagyunk jelen a világon, és olyan régióban működünk és fejlesztünk folyamatosan – felépítve Európa legmodernebb gyárát – ahol különösen fontos, hogy olyan, az európai piacra is termelő sikeres vállalkozások legyenek jelen, amelyek munkahelyeket teremtenek, beruháznak és a jelentős adóbefizetésükkel hozzájárulnak mind a térség, mind az ország költségvetéséhez. A HELL ENERGY esetében az egy dolgozóra jutó adóbefizetés mértéke meghaladja a 25 millió forintot évente, ami összességében több milliárd forintot jelent. Ráadásul egy olyan iparágról van szó, ahol – szemben a nemzetközi cégekkel – magyar a piacvezető és meghatározó magyar szereplők vannak.” – hangsúlyozta Pantl Péter.


image002