Tennis Classics – Ivanisevic könnyen, Babos nehezen nyert

Budapest – A 2001-es wimbledoni bajnok Goran Ivanisevic és a vasárnap Tajvanon tornagyőztes Babos Tímea is megnyerte egyes mérkőzését kedden a Papp László Sportarénában zajló, nyolcadik Tennis Classics gálán.

Az ászairól is híres horvát sztár – aki a szintén Budapestre érkezett Marin Cilic edzője – mindössze 27 percet töltött a pályán Pat Cash ellen. Az 1987-es wimbledoni bajnok ausztrál veterán már az első labdamenet után videóvisszajátszást követelt volna, majd nem sokkal később egy alulról, trükkösen ütött ásszal hívta fel magára a figyelmet. A kettejük közötti hét év korkülönbség aztán csakhamar kiütközött, Ivanisevic 5:1-nél már tréfásan szerválni tanította riválisát. A meccset végül egy ügyes labdaszedő kisfiú nyerte meg a horvát óriásnak 6:2-re.

“Nem volt időm bemelegedni, igaz, ha bemelegszem, akkor meg elfáradok” – magyarázkodott a meccs után Cash, míg Ivanisevic elmondta, a közelmúltban 12 kilót fogyott, úgyhogy remek formában van. Erről persze tanítványa, a tavaly US Open-győztes Marin Cilic is tehet, akivel sokat ütögetnek együtt. Ivanisevic hozzátette: annak idején másfél évig Taróczy Balázs volt az edzője, és az ő segítségével jutott be a top 10-be.

Az idei Tennis Classicson a nemzetközi szinten nagy sikert aratott IPTL (International Premier Tennis League) mintájára jelenlegi és egykori női és férfi éljátékosok részvételével öt tétmérkőzére – férfi egyes, női egyes, férfi páros, legenda egyes, vegyes páros – kerül sor. A két csapatot Cilic és Richard Gasquet vezette, az első találkozó után Cilic együttese 6:2-re elhúzott.

Következett a tavalyi wimbledoni női páros döntőjéig menetelő Babos Tímea és Kristina Mladenovic, ezúttal egymás ellen. Ez az összecsapás már jóval komolyabb iramot hozott, a trükkös megoldások mellett alaposan megfuttatta egymást a két, egyaránt 22 éves játékos. Mivel gyerekkoruk óta ismerik egymást, és párosban sok sikert értek el, ezért végig egymás mellé ültek le a pihenőknél.

A francia teniszezőnek 5:4-nél meccslabdája volt, ám a hazai kedvenc fordított, és végül 7:6 (7-5)-re győzött, majd így összegzett:

“Hosszú volt az út Tajvantól Budapestig, de mindig élvezem, ha itthon játszhatok, fantasztikus a közönség. Kikivel jövőre nem játszunk párost, mivel ő a riói olimpia miatt francia partnerrel készül, de később biztosan állunk még egymás oldalán.”

A Cilic-csapat ezzel 13:8-ra vezet összesítésben, a továbbiakban a londoni bajnok Taróczy Balázs, Heinz Günthardt magyar-svájci duó 30 év után “újrajátssza” az 1985-ös wimbledoni férfi páros döntőt az ausztrál Pat Cash és John Fitzgerald ellen.

A Tennis Classics további programja:

  • Taróczy/Günthardt-Cash/Fitzgerald (legendák páros)
  • Marin Cilic-Richard Gasquet (férfi egyes)
  • Cilic/Babos – Gasquet/Mladenovic (vegyespáros)

– MTI –
hirdetés
hirdet�s