TENISZ – Murray: "Nem vagyok nagy vad, egyelőre"

Még nagyon hosszú utat kell megtennem ahhoz, hogy a világ legjobb három teniszszője közé kerüljek – vallotta be Andy Murray, aki vasárnap megnyerte a madridi mesterversenyt.

“Megvertem Roger Federert, Rafael Nadalt és Novak Djokovicsot is, de még nagyon le vagyok maradva tőlük” – jelentette ki a skót kiválóság, aki a Madrid Masters döntőjében a francia Gilles Simont múlta felül 6:4, 7:6-ra. “Az elmúlt három hónapban remekül játszottam, de ezek a fiúk az elmúlt években is hihetetlenül jók voltak” – magyarázta Murray, aki a US Open fináléjában kikapott Federertől, ám Madridban már legyőzte a svájci klasszist.

“A nagy hármas minden borításon kiválóan teljesít, úgyhogy van még hová fejlődnöm. Rengeteg munka áll még előttem” – fogalmazott a 21 éves kiválóság.

Murray – aki négy címet is besöpört az idén – elmondása szerint a Federer elleni elődöntő fársztotta ki a legjobban. “Nehéz volt pályára lépnem a szombati meccs után, mert mentálisan nagyon elfáradtam” – vallotta be a világranglista 4. helyezettje. “Az igazat megvallva, nem számítottam rá, hogy megnyerhetem ezt a versenyt. Jól sikerült a felkészülésem, de álmaimban sem gondoltam volna, hogy én leszek az első” – tette hozzá Murray.

A hétvégi győzelme után Murry lett az első brit teniszező, aki egy évben négy ATP versenyen is diadalmaskodni tudott. A madridi torna előtt a Cincinnati Mastersen, valamint Dohában és Marseille-ben is ő nyert.