Tengerentúli járatokat is érint a Lufthansa-sztárjk

A legnagyobb német légitársaság, a Lufthansa szerdán bejelentette, hogy már tengerentúli járatokat is törölnie kellett a harmadik napba lépett, határozatlan ideig tartó sztrájk miatt. A munkabeszüntetést a több mint ötvenezer Lufthansa-dolgozót képviselő ver.di szakszervezet hirdette meg, magasabb munkabért követelve.

A Lufthansa a tervek szerint 78 járatot töröl szerdán a sztrájk miatt, köztük négy tengerentúlit. Egy nappal korábban, a munkabeszüntetés második napján hetven járatot kellett törölnie a legnagyobb német légitársaságnak, azaz nagyjából három százalékát az összes járatnak.

A mintegy 52 ezer Lufthansa-dolgozót képviselő német ver.di szakszervezet 12 hónap alatt 9,8 százalékos béremelést követel a dolgozóknak, miközben a Lufthansa vezetése 6,7 százalékos bérnövekedést ajánlott, 21 hónap alatt. A Die Welt című napilapnak nyilatkozó ver.di-képviselők szerint a munkabeszüntetés akár napi ötmillió euróba (1,2 milliárd forint) is kerülhet a Lufthansának, amely naponta átlagosan 150 ezer embert szállít.Sporthírek