Öten eveznek a Tisza-parti LADIK-ban

Tokaji LADIKosok
Tokaji LADIKosok
Tokaj – Lapunk vetélkedőre invitáló felhívása nem sokáig maradt észrevétlen a tokaji II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában.

A felvételünkön balról-jobbra álló Keller Anikó Zsófia, Kovács Orsolya, Vékony Barbara, Nagy Csenge és Györkei Emese jelezte Tóth Gergely pedagógus felé, hogy szeretnének részt venni a megmérettetésen, segítségét kérték. A tanár úr szívesen állt a diákok rendelkezésére, mert mint megjegyezte, olyan gyermekek neveztek be az Észak-Magyarország vetélkedőjébe, akikre számítani lehet, akik szabadidőt nem kímélve tudnak felkészülni hasonló megmérettetésekre. A lányok Tokaj és Szerencs középiskoláiba adták be jelentkezésüket a továbbtanulást illetően, ott jártunkkor a felvételire történő felkészülést tartották a legfontosabbnak.

Támogatójuk az osztály

Csenge vonzódik az újságírás felé, kisebb novellák, élménybeszámolók lapulnak asztalfiókjában, verssel azonban még nem próbálkozott, nem állnak távol tőle a vízi sportok. Orsi imád motorozni, otthoni portájukon gyakorol, időnként elkíséri édesapját egy-egy vadászatra, kedvence a testnevelés óra.

Zsófi rettenetesen szeret olvasni, jó a beszélőkéje, kíváncsi típus. Pillanatok alatt eljut odáig, hogy mennyi a fizetése egy újságírónak, már-már szerepcsere szinten folyik a társalgás. Jópofa gyerek, maga is ír, de jobban kedveli a szövegszerkesztést. Kedvenc tantárgya az irodalom és a történelem. Barbara ugyancsak sokat olvas, kézilabdázik, szereti a jó zenét, sokat szörfözik a neten, egyedüli a csapatban, aki vidékről, Csobajról jár az iskolába.

Emese hódol a kézilabdának, imádja a fizikát, rendezvények szervezésében látja jövőjét, idegenforgalmi szakon folytatja majd tanulmányait. A lányok szakkörszerűen készülnek a következő LADIK-os fordulóra, egyként szurkol nekik az osztály. A viszontlátás reményében búcsúzunk egymástól.

Serfőző László