Ütemvárosban barangoltak a szimfonikusokkal

Ütemvárosban barangoltak a szimfonikusokkal
Ütemváros lakóival és hétköznapjaival ismerkedhettek meg azok a gyerekek (és szüleik), akik eleget tettek a Miskolci Szimfonikus Zenekar meghívásának. Immár nem rendhagyó az ilyen koncert.&nbsp

A miskolci Művészetek Házába várta szombaton délutánra a gyerekeket a Miskolci Szimfonikus Zenekar.

“Ülj közénk, és muzsikálj velünk!” – ajánlották föl a gyerekeknek a miskolci szimfonikusok. Folytatódott a “Játsszunk zenét a Szimfonikusokkal!” című, minden alkalommal nagy sikert arató programsorozat.

– Nem zeneszerzőkről, nem zeneművekről hallanak előadást a gyerekek – árult el többet a sorozatról Csuka Tímea, a zenekar gordonkása és a délután műsorvezetője, a gyerekeknek szóló történetek kitalálója. – Olyan meséket próbálok meg írni, melyek illenek a zeneművek hangulatához.
Az ifjú közönség pedig énekelhet, tapsolhat, kipróbálhatja a ritmushangszereket, és előadás után a kulisszák mögött megvizsgálhatja a többi hangszert is.
Ütemváros lakóinak segítségével ez alkalommal a gyerekek megtanulhatták a 2, 3 és 4 lépéses zenét vezényelni, de volt rajzolás és makettkészítés is.
Tímeától megtudtuk, a zenekar rendkívül fontosnak tartja a gyermekkoncerteket, hiszen így nevelhetik zeneszeretővé és hangverseny-látogatóvá a jövő generációt.
Ütemváros lakóit Philippe de Chalendar vezényelte.