Ütemterv a szakiskolák átszervezésére – Népszava

Jövő hét közepére készítik el a fővárosi szakiskolák beolvasztásának ütemtervét – értesült a lap. Az előkészítő munka több mint egy hete kezdődött, péntek óta tíz önkormányzati biztos koordinálja az összevonások előkészületeit. Horváth Csaba, az oktatásért felelős főpolgármester-helyettes elmondta: megbízottjai nem “végrehajtók”, hanem szakmai és jogi tanácsokkal igyekeznek segíteni az integrációt.

Eközben az átszervezésekről szóló döntést megtámadva a Közigazgatási Hivatalhoz fordult a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet, ezen dolgoznak a Pedagógusok Szakszervezetének jogászai is. Ez utóbbi elnöke a lapnak azt mondta: jövő kedden döntik el, hogy a Közigazgatási Hivatalhoz vagy bírósághoz fordulnak-e. Árok Antal szerint az összevonás nemcsak szakmailag indokolatlan, de fizikailag sem kivitelezhető, mert a megmaradó épületekben nem férne el annyi osztály, mint amennyi a tervekben szerepel.

A március elsejei döntést várhatóan a közgyűlés április 26-i határozata véglegesíti, amely a részletes munkatervet is tartalmazza majd az érintett szakiskolák összevonásáról.