riasztás

2020.02.06. 10:43

Megbénította a közlekedést a hóvihar Romániában

Megbénította a közlekedést, vezetékeket szakított le, és fákat döntött ki a hóvihar Románia délkeleti részén és a Déli-Kárpátokban, ahol csütörtök reggelig vörös riasztás volt érvényben a havazás és az óránként száz kilométeres sebességet meghaladó szél miatt.

A közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) lezárta a forgalmat Braila, Buzau, Calarasi, Ialomita, Tulcea, Constanta és Vrancea megye valamennyi országútján és a fővárost a Fekete-tenger partjával összekötő A2-es autópályán. Az említett hét megyében bezártak az iskolák, és 35 vonatjáratot is töröltek.

A szél további öt megyében (Calarasi, Galati, Prahova, Hargita és Kovászna) fákat döntött az úttestre, megbénítva a közlekedést több országúton.

A viharos szél miatt lezárták Románia tengeri kikötőit.

Bukarestben 40 autót rongáltak meg a leszakadt faágak és kidöntött fák: a tűzoltókat több mint 100, a forgalmat akadályozó, úttestre döntött fa eltávolításához riasztották.

A vörös riasztást másodfokú (narancssárga) figyelmeztetés váltotta fel csütörtökön, amely kora délutánig marad érvényben. Addig óránként 70-80 kilométeres sebességű szélre és óránként 100 kilométeres sebességet elérő széllökésekre lehet számítani az ország délkeleti megyéiben és a Déli-Kárpátokban: jelentős mennyiségű csapadék már nem várható, de a viharos szél torlaszokat emelhet az éjszaka lehullott 20-30 centiméternyi friss hóból, további gondokat okozva a közlekedésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában