Templom gazdaságos: ABC nyílt az Isten házában

Templom gazdaságos: ABC nyílt az Isten házában
Bizarr kép fogadja a templomba lépőket: az Isten helyett egy boltot találnak bent; a díszes ólomüveg ablakok alatt cigit, piát és sorsjegyeket árulnak.

Isten meghallgatta a hívők imáját, akik olcsóbb élelmiszerárakért fohászkodtak: Tesco express nyílt egy korábbi templomban. A Bournemouthban lévő (Dorset) Westbourne Metodista Egyházban, ahol egykor Isten igéjét hallgatták a hívők, most már csak vásárolni tudnak. Az épület továbbra is templomként néz ki kívülről, csupán egy kirakott felírat jelzi, hogy a kapitalizmus kitúrta Istent a szép téglaépületből. Borzasztóan szürreális a látvány, ami bent csak fokozódik: a vallási témájú ólomüveg ablakok előtt hosszú pult pénztárgépekkel, cigivel, alkohollal…

A gyülekezet tagjai élesen bírálják a történteket, Dr. Bob McKinley tiszteletes pedig “szomorúnak” nevezte, hogy ilyen előfordulhat, de az egyház erre nem is gondolt, mikor eladta a templomot, amely vevő eredetileg nem az áruházlánc volt.


Nézze meg a képeket ide kattintva >>>

“Megdöbbentő, hogy ezt kell látnunk. Igaz, hogy ez a templom üresen állt egy ideje, de rossz nézni, hogy Isten házában cigit és alkoholt és nem sorolom, hogy még miket adnak el” – nyilatkozta a közelben lakó James Rippon könyvelő.
– MON –