Temetőjárásra készül az ország

Akt.:
Temetőjárásra készül az ország
Temetőjárásra készül az ország
Miskolc – A temetők estig nyitva tartanak, a közlekedésben változás várható.

Sokan kelnek útra csütörtökön és a hét végén, hogy elhunyt rokonaik, ismerősük sírját meglátogassák, arra virágot, mécsest helyezzenek. A temetők hosszabbított nyitva tartással készülnek a nagyobb forgalomra, a közösségi közlekedésben pedig változások várhatók. A miskolci önkormányzat által működtetett temetők (Szentpéteri kapui, vasgyári, bükkszentlászlói, perecesi, felsőhámori, ómassai és lyukói) szerdán és csütörtökön reggel 7-től este 9 óráig látogathatók, november 2-án pedig reggel 7-től délután 5 óráig. Az egyházi temetők is tovább lesznek nyitva a megszokottnál, a Deszkatemető például csütörtökön és pénteken reggel 8-tól este 9-ig.

Miskolcon november 1-jén és 2-án szombati, illetve munkaszüneti napi menetrend szerint közlekednek az MVK Zrt. autóbusz- és villamosjáratai. Október 31-én és november 1-jén a halottak napi forgalom miatt igény szerint rásegítő járatokat indítanak az 1-es, 14H-s, 24-es, és a35-ös autóbuszok vonalán. November 1-jén 44-es és ingyenes járat, valamint az ME jelzésű busz nem közlekedik. A 7-es járat nem érinti az Auchan áruházat, valamint a 21-es járat nem érinti a Lidl áruházat. November 2-án a 44-es és ingyenes járat pénteki menetrend szerint közlekedik, az ME járat viszont nem indul. November 3-án szombati, november 4-én pedig vasárnapi menetrend lesz érvényben.

Ha kell, rásegítenek

A Borsod Volán járatai a hivatalos menetrendben meghirdetettnek megfelelően közlekednek. Azonban a társaság munkatársai folyamatosan figyelik a forgalmat, és ahol szükséges, rásegítő járatot iktatnak be.

Érdeklődtünk a MÁV-Start Zrt.-nél is, ahol megtudtuk: a kegyeleti ünnep és a munkarendváltozás várható utasforgalmához igazodva változik a vonatok közlekedési rendje. Október 31-én pénteki, november 1-jén szombati, november 2-án és 3-án ünnepnapi menetrend lesz érvényben. November 4-én már a megszokott, vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok. A kényelmesebb utazás érdekében a vonatok szerelvényeit plusz kocsikkal erősítik meg. Győrből és Debrecenből mentesítő járatok indulnak november 4-én délután a fővárosba.