Temerini incidens – Toroczkai: a HVIM-nek semmi köze a szerbiai eseményekhez

Szeged, 2012. október 24., szerda (MTI) – Évek óta nincs jelen a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) Szerbiában, így a szervezetnek semmi köze a Temerinben történt incidenshez – közölte a HVIM elnöke szerdán az MTI-vel. Toroczkai László azt mondta, hogy a szerb média évek óta hazudozik a szervezetről, és a helyreigazításokat sem közli.

Hozzátette: a közelmúltban megnyert egy sajtópert egy újságíróval szemben, akinek börtönbüntetését azonban nem kell letöltenie, mert kegyelemben részesült.
Elmondása szerint a sajtóból értesült arról, hogy hét magyar fiatalt azzal gyanúsítanak, hogy vasárnap egy kávézóban az ott-tartózkodókkal dulakodtak, nemzetiségük miatt sértegették őket, majd bántalmaztak két embert. A sajtóban megjelentek szerint a hét fiatal a HVIM jelképét viselte, majd egyikük lakásán, fegyverek mellett, a szervezet propagandaanyagait is megtalálták.

Toroczkai László elmondta: azért nem tud felelősséget vállalni, hogy valaki a mozgalom tagjának nevezi magát, a propagandaanyag pedig letölthető az internetről.

– MTI –