Tematikus bélyegkiállítás nyílik Budapesten

Pénteken délután nyitja meg kapuit a XV. Temafila Bélyegkiállítás Budapesten, a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetségének Székházában. A Magyar Posta a megnyitón mutatja be és bocsátja forgalomba a “125 éves a Magyar Torna Szövetség” elnevezésű alkalmi bélyeget – mondta a Független Hírügynökségnek Hüse Marianna, a Magyar Posta szóvivője. A tárlat vasárnapig tart nyitva és ingyenesen látogatható.

A legkedveltebb témák közé tartozik az állat- és növényvilág, a híres emberek, történelmi események, az űrkutatás és a sport – mondta Hüse Marianna. A tematikus kiállítások egyik célja, hogy rávilágítsanak, hogy a bélyeg nem csak a levelezés és a gyűjtés miatt fontos, hanem kortörténeti dokumentum és kultúrtörténeti forrás is – tette hozzá.

Péntek délután, a kiállítás megnyitóján bocsátja forgalomba a Magyar Posta a legújabb bélyegét, amely a Magyar Torna Szövetség fennállásának 125. évfordulóját köszönti. A bélyegkép felső részén a lólengés egy jellegzetes mozdulatsorát bemutató tornász látható, alatta a férfi és a női szertorna további gyakorlatait jelképező hét piktogram található.

A kiállítás ingyenesen megtekinthető pénteken 15 és 18 óra között, szombaton 10 és 18 óra között, valamint vasárnap 10-től 13 óráig.