Helyi közélet

2014.07.29. 10:54

Bűnmegelőzési sátor a közösségi napon Járdánházán

Járdánháza - Lakossági bűnmegelőzési előadás is helyet kapott az iskolai családi, gyermek sport- és szabadidő napon Járdánházán.

Járdánháza - Lakossági bűnmegelőzési előadás is helyet kapott az iskolai családi, gyermek sport- és szabadidő napon Járdánházán.

Járdánházán a IV. Béla Általános Iskolában 2014. július 26-án családi, gyermek sport- és szabadidő napot tartottak.

A rendezők a közösségi napon külön bűnmegelőzési sátrat is felállítottak, ahol az érdeklődőknek az Ózdi Rendőrkapitányság senior állományába tartozó Stadler Mihály r. alezredes lakossági bűnmegelőzési előadást tartott. A kínálat színesítésére a bűnmegelőzési szakember emellett szórólapokat, vagyonvédelmi eszközöket, valamint bevetési eszközöket helyezett ki és egy rendőrségi robogót is kiállított a sátor elé.

Az alezredes az idősek részére hasznos tanácsokat szolgáltatott az áldozattá válás megelőzésére, annak érdekében, hogy a nyári szünetben ne károsítsák meg és ne csapják be őket, de vagyonvédelmi ajánlásokat is megfogalmazott részükre a betörőkkel szembeni hatékony fellépés érdekében. A rendezvényen a fiatalok az internet veszélyeiről kaptak hasznosítható és megfontolásra érdemes tanácsokat.

A kiállított technikai eszközök közül az érdeklődők figyelmét főként a bevetési pajzs, valamint a kiállított rendőrségi moped keltette fel.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában