Teltház volt a szállodákban a Forma 1 alatt – RTL Klub

Egy tűt sem lehetett volna leejteni a fővárosi szállodákban a vasárnapi Forma 1-es futam előtt. A Magyar Turizmus Zrt. adatai szerint minden ágyat lefoglaltak, ötödével többen jöttek el idén a Hungaroringre, mint tavaly. A lengyel rajongók voltak a legtöbben köszönhetően Robert Kubicának.

230 ezer forma 1-es rajongó volt kiváncsi összesen az idei magyar nagydíjra. A vendéglátósok pénteken még kicsit elégetlenkedtek.Szombat este azonban már nem volt olyan szálloda Budapesten, ahol lehett volna üres szobát találni.

Az összes versenyző hazájából jöttek drukkerek, de volt akinek a többieknél nagyobb rajongótábora volt. Lengelországból pédául 25-30 ezren jöttek.

Többségük nem 5 csillagos szállodában aludt, hanem alacsonyabb osztályúban vagy kempingben. Voltak olyanok is, akik az autóban aludtak – mondta az RTL Klub Híradójának Niklai Ákos, a Magyar Turizmus Zrt. igazgatója.

Bár a legtöbben már vasárnap hazamentek, sokan nem csak három napra jöttek Magyarországra. A szakemberek szerint egy Forma 1-es hétvége alatt annyi pénzt költenek el a rajongók, mint amennyit főszezonban egy hét alatt.