Magyarország

2011.05.20. 17:38

Több a kifogásolható vízminta a strandokon és a fürdőkben

<p>Az idei strand és fürdő vizsgálatoknál eddig nem találtak súlyos szabálysértéseket, de tavalyhoz képest nőtt a kifogásolható vízminták száma a töltő- ürítő rendszerű medencék esetében - derül ki az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat pénteki közleményéből.</p>

A strandokon még mindig vannak olyan medencék, amik töltő- ürítő rendszerűek. Ezeknél a kifogásolható vízminták mennyisége a tavalyi 47százalékról 56 százalékra nőtt. Ugyanez a vízforgatós medencéknél 40-ről 27 százalékra csökkent a laboratóriumi vizsgálatok szerint.

Az ellenőrzés kiterjed még strandok területének higiéniájára és rendezettségére. Vizsgálják, hogy vannak-e elsősegélynyújtó helyek és biztosított- e kellő mennyiségű és képzettségű uszodamester. Természetesen az intézményeknek be kell mutatniuk minden engedélyt és dokumentumot, ami a működésükhöz szükséges - közölte az ÁNTSZ.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!