Telt ház a Sziget ötödik napján

Vasárnap este 63 ezren buliztak a Szigeten, – közölte a Független Hírügynökséggel Vető Viktória. A szervezők 65 ezer vendég esetén tennék ki a megtelt táblát a Szigeten. A legfrissebb adatok alapján, a szigetlakók közül 14 ezer 902-en csókolóztak a Nagyszínpad előtt – tájékoztatott a rendezvény sajtófőnöke.

A BORS szórakoztató napilap felkérésére vasárnap este kilencre várták a csókolózni vágyó párokat a Nagyszínpad elé. Sinéad O’ Connor koncertje után csaknem 15 ezren csókolóztak a Szigeten. Ezzel két hónapon belül másodszor dőlt meg Magyarországon a “Legtöbb egyszerre csókolózó pár” Guiness-rekordja. Június közepén a Kossuth téren 13 ezren vettek részt a csók-rekordban.

A Sziget Fesztivál hatodik napján egy német, és két amerikai formáció között lép fel a Nagyszínpadon a Tankcsapda. A Sportfreunde Stiller-t, a figyelemfelkeltő !!! amerikai csapat követi, majd Magyarország egyik legnépszerűbb rockzenekara áll a közönség elé. A Nagyszínpadon az amerikai art-rock zenekar, a Tool fellépése zárja az estet.

A Világzenei Nagyszínpadon koncertet ad mások mellett, a norvég Mari Boine és a francia Sergent Garcia. A Sziget új helyszínén, az Open Tisztáson fellép a Kistehén Tánczenekar, Tereskova és a Fabula Rasa együttes is.

A Roma sátor hétfői vendége lesz többek között a francia-amerikai Lemmy Constantine, és a román együttes a Virutuozii Valahi. Ez utóbbi zenekar, Bukarest egyik peremkerületéből érkezik, ahol a legenda szerint boszorkányok kísértenek.

A Színház-és Táncsátor Szabadtéri Színpadán hétfőn fellép a világhírű Eva Yerbabuena és flamenco együttese. Hajnali egykor a Jazz Színpadon pedig a Syrius együttes egykori basszusgitáros-énekese, Jackie Orszaczky és zenekara várja a közönséget a Sziget Fesztivál hatodik napján.