Friss hírek

2009.11.09. 11:39

Késeket aggatott magára, így ment megölni a volt felségét - rendõrök gyûrték le a járási Rambót

<p>Öt kést erõsített a karjaira és a lábaira, majd egy bárdot is magához egy férfi, és így indult el, hogy megölje a volt feleségét a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ibrányban. Az asszony a három gyerekével menekült, a férfi a nõ segítségére érkezõ szomszédot sebesítette meg. Végül rendõrök gyûrték le.</p>

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendõr-fõkapitányság hétfõi tájékoztatása szerint a férfi öt kést erõsített a testére és egy bárdot is magához vett, hogy azokkal támadjon volt feleségére. A 29 éves, jól felszerelt férfi még szombaton betörte az asszony háznak ajtaját, majd az egyik kést elõvette és megpróbálta leszúrni a nõt. Az asszony jelenlegi élettársa ellökte a támadót, aki közben újabb kést vett elõ és azzal hadonászott tovább. Mindezt a nõ három kisgyerekének szeme láttára tette a férfi.

Közben átjött segíteni a családnak egy szomszéd, õt a késekkel teleaggatott férfi könnyebben megsebesítette a karján. Közben a nõ kimenekítette három kisgyerekét a lakásból, ahonnan aztán az élettársa és a szomszéd is ki tudott menekülni. A helyi rendõrõrs járõrei legyûrték a férfit és bilincselték. Még ekkor is ott volt a lábára szigetelõszalagozva az egyik kése. Közben kiderült, hogy a férfi a csata közben ellopott egy mobiltelefont is a lakásból.

A férfit elõre kitervelten elkövetett emberölés kísérlete, kiskorú veszélyeztetése, magánlaksértés, testi sértés és lopás gyanújával hallgatták ki. A férfi azt mondta, hogy azért akarta megölni volt feleségét, mert szerinte a nõ nem megfelelõen bánt közös gyermekükkel, õt pedig kisemmizte. A rendõrök õrizetbe vették és kezdeményezték elõzetes letartóztatását is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!