Ételmérgezés a Forma-1-en – kedd estére már csak a betegek fele marad a kórházban

Körülbelül a betegek fele marad kórházban kedd estére azok közül, akik szombaton a Forma-1 helyszínén kaptak ételmérgezést – tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Szent László Kórház orvosigazgatója. Az összesen huszonkét betegből hétfőn négyet engedtek el.

Ludwig Endre professzor, a Szent László Kórház orvosigazgatója a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy kedd estig további betegeket engednek haza az ételmérgezettek közül. Így kedden estére már csak tíz vagy tizenegy ember marad benn a Forma-1 helyszínéről beszállított fertőzöttek közül. A kórházban maradók is jól vannak, egyéni állapotuktól függ, hogy mikor, de két-három napon belül feltehetően mindannyian elmehetnek – tette hozzá a professzor.

A Forma-1 mogyoródi helyszínéről szombaton szállítottak be huszonegy beteget ételmérgezés miatt a Szent László Kórházba, később még egy beteg érkezett. A Tisztiorvosi Szolgálat tájékoztatása szerint mindannyian egy ázsiai étkezdében ettek. Eddig öt ember mintáinak laborvizsgálata készült el, ezekben szalmonella baktériumokat találtak.