Teljesült a megégett Dominik álma: kapott egy vadonatúj tabletet

Dominik boldogan mutatta a Binó-házaspártól kapott ajándékot
Dominik boldogan mutatta a Binó-házaspártól kapott ajándékot - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – A Binó-házaspár vásárolta és vitte el a hőn áhított játszó- és tanulóeszközt.

„Nyári szünet után vissza kell menni a kórházba. De anyukám azt mondta, hogy vesz nekem egy tabletet” – mondta a súlyosan megégett, de már felépülőben lévő Dominik, amikor meglátogattuk Sályban. Otthon töltötte a nyári szünetet, de már készült vissza a Gyermekegészségügyi Központ rehabilitációs osztályára, ahol tovább folytatódhat a gyógyítása, gyógyulása.

Vissza az iskolába

Arról is beszámolt Dominik, hogy délelőtt mindig gyógytorna van és kezelések, ebéd után azonban kezdődik az iskola, amit nagyon vár.

Fotó: Bujdos Tibor Fotó: Bujdos Tibor ©

Nem tudhatta Dominik, hogy álma hamarabb teljesül, mintsem gondolta volna. Mégpedig Binó Imréné Erzsike és férje, Imre jóvoltából, akik már sokadszor nyújtottak segítő kezet rászorulóknak, különösen beteg gyermekeknek. Lapunk Segítünk! akcióiban is örömmel vesznek részt.

Kitörő örömmel fogadta

Most is így történt. Hétfőn ebéd után, még a délutáni iskola kezdete előtt nyílt a GYEK rehabilitációs osztályának ajtaja, és nem más lépett be rajta, mint a Binó-házaspár, kezükben egy vadonatúj tablettel.

„Az Észak-Magyarországban olvastuk a cikket, amiben mondta Dominik, hogy szeretne egy tabletet – mesélte Erzsike. – Rögtön az jutott eszünkbe, hogy segítsünk. A férjem kicsit idegenkedett, hogy nem lesz-e még túl fiatal Dominik egy tablethez, de aztán utánanéztünk és kiderült, hogy szó sincs ilyesmiről.”

Dominik kitörő örömmel fogadta az ajándékot és azonnal tanúbizonyságát is adta annak, hogy nincs gondja az eszköz kezelésével. Talált is rajta játékokat és – mint mondta – a tanulásban is tudja majd használni.

– ÉM-SZB –


Dominik (balra) újra családja körében
Sály - A súlyosan megégett kisfiú egyik álma teljesült: otthon tölthette a nyári szünetet. Kicsiny, düledező ház előtt parkolunk le Sályban. Két kisgyerek dugja ki kíváncsian orrát a kapun. Egyikük Dominik, megörülünk neki, ő is mosolyogva fogad bennünket, majd fürge léptekkel mássza meg a három ...

Az adományok átadásakor
Miskolc, Sály - A GYEK-ben, a megégett kisfiúnál jártak a budapesti gimnazisták szombaton. Bödör Zoltán és két tanítványa, Dániel Zsófi és Czumbel Fanni – ők voltak, akik összefogták a szervezést és a segítést –, a budapesti Eötvös József Gimnáziumból érkeztek szombaton a GYEK-be. Oda, ahol a sál...