Teljesült a berzéki ovisok álma

Franz Retzer, az ELMŰ-ÉMÁSZ hálózati divíziójáért felelős igazgatósági tagja és Barják Judit óvodavezető
Franz Retzer, az ELMŰ-ÉMÁSZ hálózati divíziójáért felelős igazgatósági tagja és Barják Judit óvodavezető - © Fotó: Bujdos Tibor
Berzék, Miskolc – Nincs az évben ennél szebb ünnep, mondta Franz Retzer, miután kiosztotta a berzéki óvodások ajándékát.

„Magyar házban a vendéget szeretettel várják, pirosra sült friss cipóval szívesen kínálják. Ha nincs cipó, ha nincs kalács, mit tehet az ember, köszönti a vendégeket meleg szeretettel…” Így szólt tegnap délután a berzéki óvodások köszöntője. Kedves karácsonyi műsorral lepték meg a vendégeket, az ELMŰ-ÉMÁSZ munkatársait, közöttük Franz Retzert, a vállalat hálózati divíziójáért felelős igazgatósági tagját, aki sok-sok meglepetéssel érkezett az oviba.

Ez persze a gyerekek számára csak később derült ki. Először a répaorrú, kis hóemberek lejtettek vidám táncot, majd énekeltek és szavaltak. Őket a gyönyörű, fehér ruhába öltözött hópehelylányok műsora követte, majd a rénszarvasfiúk érkeztek a színpadot jelentő szőnyegre. Végül az óvó nénik meg­gyújtották az adventi koszorú hit, remény, öröm és szeretet gyertyáit, és közös énekléssel teremtettek karácsonyi hangulatot.

Amit kértek

De a legizgalmasabb pillanatok ezután következtek, amikor Franz Retzer minden berzéki óvodásnak névre szóló ajándékot adott át. Már hagyomány, hogy az áramszolgáltató vállalat csatlakozik karácsonyi Segítünk! akciónkhoz, és a támogatott intézmény minden növendékének teljesítik a kívánságát. Ezenkívül az intézmény 500 ezer forintos támogatásban részesült. Az összeget jelképező utalványt szintén Franz Retzer nyújtott át Barják Judit óvodavezetőnek.

Leírhatatlan, mekkora volt a kicsik öröme. Egymás után kerültek elő a dobozokból és a színes ajándékszatyrokból az autók, babák, macik és építőjátékok.

Kiss Amina a Jégvarázs című mese jeleneteit ábrázoló kifestőfüzetét mutatja boldogan.

– Nagyon örülök, mert éppen ezt kértem. Nagyon szeretem ezt a mesét, és a két hercegnőt, Elzát és Annát. Kár, hogy a tévében már nem lehet őket látni. Pedig a hóember is az egyik kedvenc szereplőm a meséből.

Amina barátnője, Egri Maja is boldogan bontogatja ajándékait.

– Mennyi minden! – álmélkodik. – Két kis kirakó, és egy nagy. Ezek mind jégvarázsos kirakók. Kaptam egy doboz kártyát és két szép táskát is – sorolja. Hozzáteszi: „aranyos volt, aki nekem ezt vette.”

Lesznek új fektetőágyak

Az óvodavezető, Barják Judit pedig úgy fogalmaz:

– Csordultig van a szívem boldogsággal, ahogy látom a gyermekeink örömét. Ilyen meglepetésben még soha nem volt részünk. Örülök, hogy a műsor jól sikerült, mert sokat készültünk rá. Órási segítséget jelent a pénzadomány is, mert így le tudjuk cserélni a fektetőágyainkat, és megvásárolhatjuk a hozzá való tárolót.

Franz Retzert arról kérdeztük, mit érez, látva a gyerekek boldogságát:

– Az ember szíve ujjong, ahogy a kicsik bontogatják az ajándékaikat. Azt hiszem, nincs az évben ennél szebb ünnep. Nekem is van három gyermekem, 7, 9 és 11 évesek. Mi már felállítottuk otthon a karácsonyfát az elmúlt héten, de az ajándékokat még nem vásároltuk meg – árulta el, majd hangsúlyozta: a hátrányos helyzetben élő gyermekek helyzetén úgy lehet segíteni leginkább, ha a régió tovább fejlődik, és a gazdasági helyzete javul.

Hegyi Erika


Segítség az iskoláknak is

Az óvodai ajándékozás előtt a Miskolci Zrínyi Ilona Gimnáziumban tartott közös ünnepséget az ELMŰ-ÉMÁSZ és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal. Itt Franz Retzer 3 millió forintos, jelképes pénzadományt nyújtott át Demeter Ervin kormánymegbízottaknak. Az áramszolgáltató a megye 10 iskoláját támogatja a pénzadománnyal, azokat, amelyekben kimagasló színvonalon folyik a tehetséggondozás. Az ünnepségen a köszöntőbeszédek után a Miskolci Szabó Lőrinc Általános Iskola és a Zrínyi Ilona Gimnázium diákjai adtak karácsonyi műsort.


A Berzéken élő Farkas Andreáék háza nagyon rossz állapotban van
Berzék - A hétgyermekes családnak nem lesz se karácsonyfája, se ajándéka. Ezekben a napokban sokan már azon gondolkodnak, hogyan tegyék szebbé családjuk karácsonyi ünnepét, kinek milyen ajándékot vásároljanak. A Berzéken élő Farkas Andrea legnagyobb álma azonban az lenne, ha az ünnepeket nem a k...

Beri Julianna két gyermekével, Leventével és Danikával
Berzék - Idén a berzéki óvodásokat szeretnénk támogatni karácsonyi Segítünk! akciónkkal. Négy gyermekével maradt magára szeptemberben a Berzéken élő Beri Julianna. A férje tragikus autó­balesetben halt meg a település főutcáján, a kocsit nem ő vezette. Az édesanya szorongva gondol a karácsonyra, ...

Berzéki ovisok az óvónénivel
Berzék - Idén a Berzéki Perczel Mór Óvoda kis növendékeit szeretnénk támogatni karácsonyi Segítünk! akciónkkal. Berzéken hamar rátalálunk az óvoda épületére, a kis sárga házra, az iskola mellett. A gyerekek itt is vidámak és elevenek, mint minden más gyermekintézményben, az egyik csoportban épp ...