Teljesen felépülhet sérüléseiből a lezuhant sziklamászó

Miskolc, Felső-Hámor – Sorozat-bordatörést, gerinctörést és belső sérüléseket szenvedett az a 25 éves nő, aki vasárnap sziklamászás közben Felső-Hámorban zuhant le az úgynevezett „Jégfalról”.

Dr. Csiba Gábortól, a megyei kórház igazgató főorvosától úgy tudjuk, a lány állapota életveszélyes, de – ha minden rendben alakul – jó esélye van a teljes felépülésre. Orvosai eltávolították a lépét, gerincsérülése miatt nyújtják és a bordái állapota miatt nehezére esik a levegővétel, de állapota egyre javul.

Mint hírül adtuk, a Hámori Szikla- és Jégmászó Egyesület vasárnap egy oktató vezetésével, három mászóval gyakorlómászást végzett a falon, de egyikük, egy fiatal nő 18 méter magasságban elvétett egy fogást és a földre zuhant. A baleset helyszínén lefolytatott szemlén részt vett munkavédelmi szakértő megállapításai és az adatgyűjtés alapján a baleset bekövetkezéséért a sérült tehető felelőssé, így a rendőrség államigazgatási eljárás keretein belül folytatja az ügy vizsgálatát.

ÉM-SZP


Húsz métert zuhant a lány – életveszélyben van

boon | 2010.05.09 13:58
Életveszélyes sérüléseket szenvedett az a 25 éves lány, aki vasárnap délelőtt Miskolc mellett leesett a Molnár-szikláról.

Lezuhant a szikláról

boon | 2010.05.09 13:22
Miskolc – Szervezett sziklamászás során lezuhant egy 25 éves lány Miskolcon a Molnár-szikláról vasárnap délelőtt 10 óra tájban.