boon-sportoldal

2010.08.25. 16:14

Tiszaújvárosban hangolnak Budapestre

<p>A Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) első hivatalosan akkreditált edzőközpontjában, Tiszaújvárosban hangolnak 14 ország sportolói a szeptember 7-12. között Budapesten megrendezendő Dextro Energy Triatlon Világbajnoki-sorozat fináléjára, egyben az U23-as és junior triatlon-, illetve az aquatlon világbajnokságra.</p>

- Az első nyolc versenyző augusztus 23-tól edzőtáborozik nálunk – tudtuk meg Lehmann Tibortól, a TVK-Mali Triatlon Klub vezetőedzőjétől, az ITU által akkreditált négy hivatalos tréner egyikétől. – Kollégáim, a horvát Zejlko Bijuk, az ausztrál Mick Delamotte és a dél-afrikai, de családjával együtt Amerikában élő és dolgozó Bobby McGee már járt Tiszaújvárosban, ami megkönnyíti a közös munkát. A szeptember 7-i táborzárásig a junioroktól az elit korosztályt képviselő versenyzőkig mintegy húsz sportoló számára biztosítjuk a minden igényt kielégítő, természetesen mindhárom sportágra vonatkozó edzés lehetőségeket. Mivel a horvátokat, a szerbeket, az ukránokat és a magyarokat kivéve szinte minden vendég távoli országból - Amerikai Egyesült Államok, Costa Rica, Egyiptom, Ecuador, Guatemala, Izrael, Jordánia, Mauritius, Mexikó, Namíbia - érkezett, érkezik, így magától értetődően megkülönböztetett figyelmet fordítunk az akklimatizálódásra is. Szinte minden sportoló a magyar fővárosban megrendezendő világbajnokságra való felkészülését fejezi be Tiszaújvárosban, ami azt gondolom egyértelmű elismerése az itteni szakmai- és létesítményi feltételeknek.

Egyenesen az olimpiáról

- A csoport másik felének jó része augusztus 27-29. között, Szingapúrból, az I. Ifjúsági Olimpiáról jön meg Tiszaújvárosba– folytatta Lehmann Tibor. - Őket egy-egy amerikai és ausztrál edző kíséri el. Megtisztelő számunkra, hogy az említett ötkarikás játékok fiú versenyének 2., 5., és sportolónk, Hankó Gábor révén a 9. helyezettje, illetve a lányok között 3. és 6. helyen végzett sportoló is velünk gyakorol. Az elit kategória képviselői közül a Costa Ricán élő Leonardo Chacon a legnagyobb név, aki világkupákon többször volt már a top 10-ben és jelenleg a 39. a világbajnoki-sorozat rangsorában. Spontán módon csatlakozott hozzánk egy ukrán csoport is, akik közül néhányan hétvégén elutaznak Portugáliába, az U23-as Európa-bajnokságra, de onnan visszatérnek Tiszaújvárosbaés itt folytatják az utolsó simításokat Budapestig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!