Teljes menetfelszerelés: irány a huszadik emelet

Akt.:
V. Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Lépcsőfutó Bajnokság
V. Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Lépcsőfutó Bajnokság - © Fotó: Ádám János
Miskolc – A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság idén is megrendezte a megyei szintű tűzoltó lépcsőfutó bajnokságot. Az immár hagyományosnak tekinthető megmérettetésnek Miskolc adott otthont.

A versenyre az igazgatóság, az alárendeltségébe tartozó katasztrófavédelmi kirendeltségek és hivatásos tűzoltó-parancsnokságok, valamint a felügyelete alatt álló főfoglalkozású létesítményi tűzoltóságok állománya nevezhetett. A futást az előző évekhez hasonlóan a Szentpéteri kapu 70. szám alatti húszemeletes épületben tartották.

verseny-02-aj

A rajthoz álló nők és férfiak feladata az volt, hogy teljes védőfelszerelésben, légzőkészülék használatával minél rövidebb időn belül felfussanak a tizennyolcadik emeletre. A versenyzők a 2017. évi megyei lépcsőfutó bajnoki címért küzdöttek. Az embert próbáló megmérettetést negyvenen teljesítették, közülük a legjobbak képviselhetik megyénket a szeptember 23-ai országos lépcsőfutó versenyen.

ÉM

verseny-28-aj


A legjobbak

Női kategória

I. Bóta Emese (Miskolci KVK)

II. Istványi Nóra (Miskolci KVK)

III. Popják Ildikó (B.-A.-Z- MKI)

35 év alatti férfi kategória

I. Fábián Norbert (Ózdi HTP)

II. Csabai Tamás (Sátoraljaújhelyi HTP)

III. Tircs Gergely (Kazincbarcikai HTP)

35 év feletti férfi kategória

I. Pauska Krisztián (FER Tűzoltóság Tiszaújváros)

II. Bártfai István (Mezőcsáti KVŐ)

III. Gál Gábor (Miskolci HTP)

Különdíj

A legjobb eredményt elérő, Miskolci Katasztrófavédelmi Kirendeltség állományába tartozó versenyzőnek felajánlott díjat Gál Gábor, míg a verseny abszolút győztesének felajánlott díjat Pauska Krisztián érdemelte ki.