Helyi közélet

2013.03.21. 11:55

Rakaczki Bence már mosolyog

Egyre jobban bízik teljes felépülésében a DVTK NB I-es labdarúgó csapatának kapusa.

Egyre jobban bízik teljes felépülésében a DVTK NB I-es labdarúgó csapatának kapusa.A hosszú hétvégét már otthon, családja körében tölthette Rakaczki Bence, a diósgyőriek leukémiában szenvedő „portása”, akinek gyógyítását az előzetes tervek szerint folytatják az orvosok.

Egyre erősebb

– Nagyon jó hírekkel szolgálhatok – kezdte Rakaczki János, a sportoló édesapja, majd így folytatta: – A debreceni klinikáról megérkeztek a genetikai vizsgálatok, s a leletek bizakodásra adnak okot. Konyhanyelven fogalmazva ez azt jelenti, hogy jól működik a fiam vérképző rendszere, vagyis a csontvelőjében nincsenek kóros sejtek. Illetve csak olyan kis mennyiségben vannak, amelyek minden más, egészséges emberben is megtalálhatók. Amikor az orvosoknál konkrétan rákérdeztem arra, hogy ezt miként kell értelmeznem, leszögezték: ha bárkit találomra behívnak az utcáról és ennek a kiválasztottnak analizálják a vérét, akkor sem kapnak jobb értékeket attól, mint Bence esetében. A doktorok elmondták még, hogy minden emberben képződnek kóros sejtek is, de az egészségesek immunrendszere ezt képes semlegesíteni. A klinikáról kapott mutatók a fiam esetében arról árulkodnak, hogy az őssejtek beültetése után ez a bizonyos immunrendszer nála egyre erősebb, egyre jobban működik.

Már labdázhat

A múlt heti nemzeti ünnep szó szerint piros betűvel vonult be a Rakaczki-család történetébe. Hosszú hetek, hónapok után ugyanis először tölthette napjait szerettei körében a fiatal labdarúgó, akit hazaengedtek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Gyermekegészségügyi Központjából.

– Természetesen társaságba még nem mehetett Bence – közölte az édesapja. – Otthon, az udvaron viszont már mozoghatott, mindezt persze szájmaszkban és kesztyűben tette, hiszen vigyáznia kell önmagára és vigyáznak rá az orvosok. A teljes felépülése érdekében a fiam minden utasítást betartott és betart a jövőben is. Boldogságot láttam a szemében akkor, amikor kisebb passzolgatásokat és labdás gyakorlatokat végzett, szívet-lelket melengető érzés, hogy már itt tart. Tornagyakorlatokat is csinálhat, aztán nyújthatja az izmait, szóval az élete kezd visszatérni a rendes kerékvágásába. A jövő héten újabb csontvelő vizsgálatot, vagy vizsgálatokat végeznek rajta, aztán húsvétra megint hazajöhet és ha semmi nem jön közbe – ebben pedig töretlenül hiszünk – akkor információim szerint belátható időn belül zárójelentését is megkaphatja, vagyis kijöhet a kórházból. Türelmesek vagyunk és óvatosak, ezért semmit nem kiabálunk el, de kimondjuk, hogy már mosolyogni is tudunk.

ÉM-KT


Jó állapotban van

Amikor arra kértük az édesapát, tegye lehetővé, hogy néhány mondatot telefonon válthassunk a fiával, megértésünket kérte:

– Erre néhány nap, vagy hét után térjünk vissza – felelte Rakaczki János. – Bence jelenleg újra a GYEK-ben van, s minden idegszálával a felépülésére koncentrál, még nem kíván a külső körülményekkel foglalkozni. Jó általános állapotban van, nincs hőemelkedése, megszűntek kezelésének mellékhatásai, de az ereje még nem tért vissza. Ez teljességgel érthető, hiszen nem kevesebb, mint húsz kilót fogyott.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában