Teljes körű kijárási tilalom a lángokban álló Bangkokban

Teljes körű kijárási tilalom a lángokban álló Bangkokban
A thaiföldi kormány szerint Bangkok egyes részeit továbbra sem sikerült ellenőrzés alá vonni, noha a hetek óta tüntető vörös ingesek vezetői a nap folyamán feladták magukat a rendőrségen, és a tiltakozás befejezésére szólították fel támogatóikat.

A fővárosban számos épület lángokban áll, és a hatóságok teljes kijárási tilalmat készülnek bevezetni éjszakára, amire 15 éve nem volt példa.

“A mai éjszaka a szenvedés egy újabb éjszakája lesz, főként Bangkok lakóinak” – mondta Panitan Wattanayagorn kormányszóvivő. Mint mondta, a szerda hajnali katonai akció – amely legkevesebb öt áldozatot követelt – lehetőséget adott a kritikusnak számító Rajaprasong és Lumpini kerület biztosítására. A kormányellenes tüntetők e két területet tartották megszállás alatt az elmúlt hetekben.

Nézze meg a videót >>>

A szóvivő szerint ugyan a két területen a katonaság vette át az irányítást, de a város több más helyszínét még nem vonták ellenőrzés alá, így azokon a területeken folytatódik az akció, elsősorban a gyújtogatók és fosztogatók megfékezésére.

Panitan egyben arra szólította fel a bangkoki lakókat és a városban tartózkodó turistákat, hogy maradjanak az épületekben, este nyolc és csütörtök reggel hat között ugyanis teljes körű kijárási tilalom lesz érvényben. Azokat a külföldieket pedig, akik éjszaka szeretnének elutazni, arra kérte, hogy a tilalom életbe lépése előtt próbáljanak meg eljutni a reptérre.

A bangkoki tűzoltóság eközben azt közölte, hogy mintegy húsz helyszínen csaptak fel lángok a főváros különböző épületeinél. A szétszéledt vörös ingesek egyebek mellett felgyújtottak a TV-3 televízió székházát, a thaiföldi tőzsde épületét, a Siam mozit, az egyik legnagyobb dél-ázsiai bevásárlóközpontot, a Central Wallt, valamint több kisebb üzletet és bankfiókot.

– Független Hírügynökség –

Címkék: , , ,