Teljes földcsere, új gyepszőnyeg – Eredményjelzőt és lelátót is építettek Nyékládházán

Akt.:
A volt sokszoros válogatott Lisztes Krisztián (fehérben) is pályára lépett
A volt sokszoros válogatott Lisztes Krisztián (fehérben) is pályára lépett
Nyékládháza – Felavatták a nyékládházi sporttelepet, így a város megyei II. osztályú labdarúgócsapata öt év után ismét hazai környezetben szerepelhet. 2017 decemberében pályázatot nyújtottak be a Belügyminisztériumhoz, és az elnyert csaknem húszmillió forintból 2018 tavaszán láttak a kivitelezéshez.

2019. április 14. emlékezetes dátumként kerül a nyékládházi labdarúgóélet történetébe: vasárnap délután pályaavatót tartottak a városban.

Pályázat és önrész

– Öt évig nem játszottunk itthon – mondta Surmann Antal, a Nyékládházi Diáksport Egyesület labdarúgó szakosztályának elnöke, aki civilben a település polgármestere. – Mályiban vívtuk hazai mérkőzéseinket, de volt úgy, hogy Ónodban fogadtuk ellenfeleinket. 2017 decemberében pályázatot nyújtottunk be a Belügyminisztériumhoz, és az elnyert csaknem húsz millió forintból 2018 tavaszán láttunk hozzá a munkálatokhoz. Teljes földcserét végeztünk, füvesítettünk, kiépítettük az öntözőrendszert, és teljes karbantartást végeztünk. A kivitelezéssel párhuzamosan futott a másik projektünk: a Magyar Labdarúgó-szövetségtől – ugyancsak pályázati úton – kapott négy millió forintból száz néző befogadására alkalmas lelátót csináltunk, eredményjelzőt állítottunk fel, a komplexumot pedig teljesen körbekerítettük. Mindkét beruházáshoz szükség volt az önerőre: képvisel-testületünk erre a célra négymillió forintot szavazott meg.

Cél a megyei elit

Az eseményen jelen volt Tállai András államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, aki a mezőkövesdi labdarúgás első embereként korszakot alkotott a fürdővárosban. A klub­elnök arra biztatta a nyékládháziakat, hogy építkezzenek tovább, első lépcsőben célozzák meg a megyei első osztályt. Az alkalmából tartott mérkőzésen – több száz néző előtt – a nyékládházi vegyes ellenfele a Ferencváros öregfiúk csapata volt (az FTC 8-5-re nyert), a hét végén pedig a Mezőnagymihály ellen már bajnokit játszanak a vasút­állomás tőszomszédságában lévő, minden igényt kielégítő komplexumban.

ÉM-KT