Ítéletidő tombol az Egyesült Államokban

Ítéletidő tombol az Egyesült Államok keleti részén
Ítéletidő tombol az Egyesült Államok keleti részén
Hárman meghaltak az Egyesült Államok keleti részén a heves esőzések és az erős széllökések miatt vasárnap – közölték hétfőn a hatóságok.

Az ítéletidőben elektromos vezetékek szakadtak le, több száz repülőgép nem szállhatott fel, sok helyen kisebb árvíz volt.

Dél-Karolinában egy hirtelen kialakult tornádóbanhalt meg egy embert, New York államban és Connecticutban ketten vesztették életüket közlekedési balesetben. A viharos időjárás az elmúlt napokban a három új áldozat mellett még öt ember halálát okozta Kansas és Texas államokban.

Nyugat-Virginiában az éjszaka közepén öntötte el a házakat a víz, New Jerseyben sok embert ki kellett költöztetni otthonából, New York és Maine államokban pedig hatalmas havazást jósolnak a meteorológusok. Dél-Karolinában legalább három tornádó pusztított vasárnap, a forgószelek lakókocsi-parkokat tettek tönkre, öten megsérültek.

New York állam három legnagyobb repterén több mint 400 járat nem szállhatott fel, tíz év óta először el kellett elhalasztani három fontos amerikai futball-mérkőzést, és ezrek maradtak áram nélkül. Az időjósok szerint két-három napig is eltarthat, amíg a vihar elvonul az Egyesült Államok keleti része felől.