Telet űznek – akárcsak tavaly – Bükkaranyoson

Emlékkép tavalyról
Emlékkép tavalyról
Bükkaranyos – A tavalyihoz hasonlóan idén is szép számú közönségre számítanak Bükkaranyoson, a negyedik alkalommal rendezett Bükk­aranyosi Télűző Fesztiválon február 13-án, amelyen bőven lesz lehetőség finomakat enni és inni, miközben gyerek-, zenei és humoros programokban sem lesz hiány.

Természetesen a kiszebábot is elégetik majd a tél elűzése és a tavasz hívogatása kedvéért.

– A fesztivál megrendezésével eredetileg az volt a cél, hogy legyen a településnek egy saját téli rendezvénye, amelyen a helyi termékek is meg tudnak jelenni. A helyi rendezvényből azonban villámgyorsan lett nagy fesztivál, hiszen a második és a harmadik alkalmon már több ezer ember érkezett Bükkaranyosra. Éppen ezért idén, előrelátó módon lezárjuk a főutcát, hogy zavartalan legyen a rendezvény – mondta Nagy Lajos polgármester.

A programot idén úgy igyekeztek összeállítani, hogy egy igazi vidám, farsangi hangulatú rendezvényt élvezhessenek a kilátogatók. A délelőtt inkább a gyerekprogramoké, míg délutánra marad a zene és a humor. A polgármester kiemelte Ihos József fellépését, akit már nagyon várnak Bükkaranyoson, illetve a Dupla Kávé koncertjét.

Nem marad a Télűző Fesztivál idén sem versenyek nélkül: megmérkőznek a pálinkák, a házi savanyúságok, a lekvárok és sütemények. Mint Nagy Lajos elmondta, a versenyekkel kicsit a hagyományokat is szerették volna fenntartani, bemutathassák a résztvevők, ők hogyan csinálják, milyen edényben és módszerekkel, továbbadhassák egymásnak a családokban felgyűlt tudást.

ÉM-HI


A programból

Lesz kirakodóvásár is a helyi termékekből, népművészeti tárgyakból és gasztronómiai termékekből. Idén újdonság, hogy a pálinka nemcsak a versenyen jelenik meg, de lehetőség van ellátogatni az egyik helyi pálinka­főzdébe is.
hirdetés


hirdet�s