Telepített traffipax Balatonföldváron – dupláznak az M1-esen is

Újabb, úgynevezett stabil telepítésű traffipax fogadóhelyet adtak át a 7-es főúton. A Balatonföldváron felállított dobozban nem lesz állandóan sebességmérő. A traffipaxot a kőröshegyi, a szárszói és az új, földvári mérőhelyek között cserélgetik majd a rendőrök.

A műszer csak azokról a gyorshajtókról készít felvételt, akik jelentősen túllépik az 50 km/h-s sebességkorlátozást. A balatonföldvári mérőhely kialakítását a polgármester kezdeményezte. A doboz 1,2 millió forintba került. Az összeg felét a balatonföldváriak adták össze, mert megelégelték, hogy a településen úgy hajtanak keresztül az autósok, mintha még mindig az M7-es autópályán lennének.

Pausz Ferenc, az ORFK alezredese, az Országos Balesetmegelőzési Bizottság elnöke a Független Hírügynökség helyszíni tudósítójának elmondta, hogy a stabil telepítésű traffipaxok jól beváltak az M1-M7-es autópályákon. Sztrádán kívül egyelőre csak Somogy megyében működnek ilyen készülékek, de szeretnének további helyekre is telepíteni belőlük. Az idén egészen biztosan megduplázzák a dobozok számát az M1-esen, vagyis a mostani 4 helyett még ebben a félévben 8-ra emelkedik a traffipax fogadóhelyek száma a Győr-Budapest autópálya-szakaszon.