Télen természetes az ebek farkaséhsége

Ideális kutyaház télre
Ideális kutyaház télre - © Fotó: topdogtips.com
Miskolc – Éjszakára biztosítsunk menedéket kutyánknak a fagyos időben.

Amikor beköszöntenek a hidegebb hónapok, jó, ha nemcsak saját, de kutyánk egészségére is odafigyelünk. A téli táplálással kapcsolatos tudnivalókról a miskolci Tündérmajor Állatvédő Egyesület elnökének véleményét kérdeztük.

Rongy helyett forgács

– Lényeges, hogy az udvaron élő kutyusok számára béleljük ki a kutyaházat. Általános tévhit, hogy erre a legalkalmasabbak az elhasznált rongyok. Ezek nagyon könnyen átnedvesednek és lecsapódik rajtuk a pára, ami a kutyának tüdőgyulladást okoz – hangsúlyozta Lengyel Anita.

– Sokkal jobb, ha szalmát, faforgácsot vagy papírhulladékot teszünk be a kedvencünk fekhelyére. A kemény fagyok alkalmával pedig jól tesszük, ha a hosszú szőrű kutyánkat éjszakára beengedjük a garázsba, kamrába vagy az előtérbe, hogy ne fagyjon meg odakint – folytatta.

Fontos az ivóvízpótlás

– A téli etetésről azt érdemes tudnunk, hogy ilyenkor megnő az ebek étvágya és fehérjedúsabb, zsírosabb élelemre van szükségük. Lehetőség szerint a kutya vacsorája ne forró, de mégis átmelegített leves vagy főtt hús legyen. Az ivóvízpótlásra is fordítsunk figyelmet. A megfagyott vizet rendszeresen cserélnünk, olvasztanunk kell – mondta.

ÉM-DA


Apró kutyusok a MÁSA-nál
Miskolc - Néhol szőnyegeket tesznek le, máshol szigetelnek, vagy változtatnak az étrenden. Idén viszonylag korán indult a fűtési szezon, amely a kutyamenhelyekre is pluszterheket ró. A József Attila Könyvtárban művészi állatfotókon keresztül láthatjuk október 3-ától a Miskolci Állatsegítő Alapítv...