Teleki László: Farkas Flóriánnak le kellene mondania

Farkas Flóriánnak a demokrácia jegyében le kellene mondania országos cigány önkormányzati (OCÖ) képviselő-jelöltségéről – mondta Teleki László szocialista országgyűlési képviselő pénteki sajtótájékoztatóján. A Lungo Drom elnöke arra buzdítja ugyanis levélben a jobboldali polgármestereket: gyakoroljanak nyomást a helyi kisebbségi önkormányzati elektorokra, hogy a képviselők a Fideszhez közel álló személyekre szavazzanak – fogalmazott Teleki László. Farkas Flórián szerint semmi különös nem volt a levelében.

A bemutatott levelet állítólag jobboldali polgármesterektől kapta Teleki László, akik felháborodtak Farkas Flórián hozzájuk intézett kérésén. A szocialista politikus közölte: szomorúnak tartja, hogy a Lungo Drom elnöke ilyen eszközökkel próbálja megszerezni a hatalmat a március 4-i kisebbségi választásokon.

A levélben arra is található utalás, hogy ebben az ügyben a Fidesz legfelsőbb vezetésével is egyeztetett Farkas Flórián – állította Teleki László. Hozzátette: ennek fényében kéri az ellenzéki pártot, hogy nyilatkozzon, mit jelent ez pontosan és kikkel egyeztetett a Lungo Drom elnöke.

Farkas Flórián a Független Hírügynökség megkeresésére elmondta: semmi különöset nem lát ebben, hisz Kolompár Orbán kampányrendezvényein is megjelennek szocialista politikusok. Csupán annyit kért levelében, hogy a polgármesterek próbáljanak beszélni a helyi cigányönkormányzati képviselőkkel, mert nem mindegy, hogy milyen területi és országos cigány önkormányzat alakul – fogalmazott Farkas Flórián. Hozzátette: MSZP-s polgármestereket is felkeresett, őket is arra kérte, hogy felelősen döntsenek, és az elektorok március 4-én a Lungo Drom listáját támogassák.