Telefont raboltak a villamosmegállóban Miskolc belvárosában

Telefont raboltak a villamosmegállóban Miskolcon
Telefont raboltak a villamosmegállóban Miskolcon - © Fotó: police.hu
Miskolc – A rendőrök tíz percen belül elfogták azt a két férfit, akik Miskolcon erőszakkal elvették egy fiatalember mobiltelefonját.

A Miskolc, Széchenyi úton lévő egyik megállóban várakozott a villamosra egy helyi fiatalember 2018. április 4-én 1 óra körül. Várakozása közben mobiltelefonján zenét hallgatott, amikor két fiatal férfi lépett hozzá és elkérték tőle a készüléket azzal az indokkal, hogy egy másik zenét indítanak el rajta.

A későbbiekben a telefon tulajdonosa kérte vissza a mobilkészülékét, amelyet már nem adtak oda, hanem egyikőjük őt többször megütötte, majd eltávoztak.

telefon2_0

A sértett az időközben megérkezett villamos vezetőjének segítségével értesítette a rendőröket, akik a bejelentéstől számított tíz percen belül mindkét támadót elfogták, továbbá az egyik kapu alá elrejtett telefont is megtalálták.

A rendőrök a 18 éves és a 22 éves hernádkaki, illetve körömi lakcímmel rendelkező testvérpárt a Miskolci Rendőrkapitányságra előállították, rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, továbbá az ügyészségen előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásuk indítványozására is.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –