Telefont és bérletet rabolt a nyílt utcán Miskolcon

Elfogták a miskolci rablót - illusztráció
Elfogták a miskolci rablót - illusztráció
Miskolc – A rendőrök két órán belül elfogták azt a rablót, aki Miskolcon rátámadt egy 60 éves férfira és telefonját valamint bérletét erőszakkal elvette tőle.

Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság J. Szabolcs 35 éves helyi lakossal szemben.

A gyanúsított 2017. november 16-án 13 óra körül Miskolcon, a Papszer utcában rátámadt egy 60 éves férfira. A rabló a sértett értékeit követelte, de a férfi azt nem akarta átadni, ezért a támadó őt két alkalommal megütötte, majd egy telefont és egy bérletet zsákmányolva menekült el a helyszínről. A sértett a támadás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A bejelentést követően a rendőrök két órán belül azonosították, elfogták, majd a rendőrségre előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit, aki beismerte tettét.

A Miskolci Rendőrkapitányság a bűnügyi őrizetbe vett gyanúsítottal szemben előterjesztést tesz előzetes letartóztatásának ügyészi indítványozására.

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy amennyiben bűncselekmény áldozatává válnak, azonnal hívják a 107-es vagy a 112-es segélyhívó számokat, továbbá ha lehetőségük van rá, az elkövetőt figyeljék meg és a helyszínt soha ne változtassák meg.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –