Telefonon is lehet jelenteni a dohányzó sofőröket – kieg.

A BKV ügyfélszolgálatán jelenthetik be az utasok azokat a járművezetőket, akik menet közben dohányoznak, telefonálnak vagy zenét hallgatnak. A panaszokat munkaidőben a 461-66-88-as telefonszámra, illetve az ugyfelszolgalat@bkv.hu e-mail címre várják a közlekedési társaságnál – tudta meg a Független Hírügynökség a BKV kommunikációs igazgatóságától.

A bejelentéseket egy szombati baleset kapcsán várják a BKV-nál. Egy 80 éves nőt halálra gázolt a 14-es villamos a XIII. kerületben, a Lehel út és a Dózsa György út kereszteződésében lévő megállóban. Az utasok elmondása szerint leszállás közben az ajtó becsípte az asszony táskáját, aki az induló jármű két kocsija közé esett. Azonnal megnyomták a vészcsengőt, de a vezető ezt nem hallotta. Az utasok elmondták azt is, hogy a sofőrnek fülhallgató volt a fülében a baleset idején. A járművezetőt a szerencsétlenség után felfüggesztették.

Egyelőre sem a BKV-nál, sem a BRFK-nál nem tudták megerősíteni, hogy tényleg hallgatott-e zenét vagy esetleg telefonált a villamosvezető. A közlekedési cég szabályzata szerint tilos a járművezetőknek fülhallgatós rádiót hallgatni, mobiltelefont sem használhatnak menet közben, és a dohányzás sem megengedett.