Telefon, internet és tévé mellé gázt és áramot is kínál a Magyar Telekom

Szûk két hét múlva áramot és gázt is vásárolhat a lakosság a Magyar Telekomtól Szegeden, Székesfehérvárott, Szombathelyen, Miskolcon és Budapest XVIII. Kerületében, minimum 3 százalék kedvezménnyel az áram, és 5 százalékkal a gáz árából, ha legalább egy MT-alapszolgáltatást vesznek igénybe – jelentette be szerdán Christopher Matheisen elnök-vezérigazgató. Az üzleti ügyfelek az ország egész területén igénybe vehetik a kapcsolt szolgáltatást, a lakosság számára az év második felében várható a terület bõvülése.

Május 17-étõl lehet szerzõdni a Magyar Telekommal lakossági gáz- és áramszolgáltatásra. Az áramra minimum 3, a gázra 5 százalék kedvezményt kapnak a helyi egyetemes szolgáltató árához képest azok, akik legalább egy T-Home szolgáltatást (TV, internet vagy telefon) vesznek igénybe. Akik kettõt, az 4, illetve 6,5, mindhárom együttes megrendelése esetén pedig 5, illetve 8 százalékkkal olcsóbban kaphatják az energiát – mondta Christopher Matheisen elnök-vezérigazgató.

Az üzleti megrendelésben nincs területi korlát, a lakosság egyelõre Szegeden, Székesfehérvárott, Szombathelyen, Miskolcon és a fõváros XVIII. Kerületében szerzõdhet a piacvezetõ távközlési szolgáltatóval. Az elsõ tapasztalatok alapján az év második felében nõhet a szolgáltatási terület – mondta Matheisen.

A leendõ ügyfeleknek semmi egyéb tennivalójuk sincs, mint jelentkezni a telekom-cégnél, amely elintézi a váltáshoz szükséges papírmunkát. Mérõórát sem kell cserélni, a számlát a második hónaptól kezdõdõen a Magyar Telekom küldi.

Pataki Róbert üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettes elmondta, hogy célcsoportjuk a lakosság és a kis-, közepes vállalkozások. Az induló lakossági területeken 55 ezer ügyfelük van, az energiapiacon távlatilag 3-5 százalék részesedés megszerzésére számítanak. Egyelõre nem számít be a kedvezményre feljogosító szolgáltatási árba a mobil-elõfizetés, de késõbb ez sem zárható ki – válaszolta kérdésre Pataki.

A Magyar Telekom energia-nagykereskedelmi partnere az ugyancsak német hátterû E.ON Energiaszolgáltató Kft. A piacra lépést az teszi lehetõvé, hogy tavaly júliusban befejezõdött a gáz- és áramszolgáltatások liberalizációja, a szolgáltatók azóta szabadon megjelenhetnek egymás területein. Ez lesz az elsõ érdemi piacszerzési kísérlet azóta, hogy három éve megjelent a szintén nyolc százalék kedvezménnyel gázt kínáló Emfesz, amelynek sorsa azonban az utóbbi hónapokban bizonytalanná vált.