Tele a Palota és a Barlang

Miskolc – A húsvéti hétvége érzékelhető, sőt, látványos élénkülést hoz az idegenforgalomban: a megyeszékhely nagy vonzerőt képviselő vendéglátó-szolgáltató helyei közül kettőt kérdeztünk, s mindkettőben telt házról, sok érkezőről és érdeklődőről számoltak be.

Nota bene, ez talán nem annyira az ünnepi apropóhoz, mint a háromnapos szabadsághoz, a hosszú hétvégéhez köthető.
– Teljesen televagyunk – summázott kérdésünkre a Palotaszálló főportása. Juhász Balázs, a Hotel Palota főportása elmondta, a ma esti létszámuk 260 fő, ami hasonló a más hétvégeken megszokotthoz, megtoldva a plusz egy nappal. A most ide látogatók viszont gazdagabbak lehetnek a létesítmény húsvéti programcsomagja kínálta élményekkel, amelyek jórésze – lévén hogy a vendégek között sok a kisgyerekes család – a kicsiket szólítja meg, a játszóháztól kezdve a csanyiki vadasparki nyuszisimogatásig.

Ugyancsak nagy forgalomról számolhatnak be a miskolctapolcai barlangfürdő vezetői. A létesítmény működtető cég igazgatója jelezte, készültek is erre a különleges tavaszeleji alkalomra.
– Előre láthatóan rengetegen jöttek és jönnek most hozzánk a környező országokból, Ukrajnából, Szlovákiából, Lengyelországból, emellett természetesen itthonról is – sorolta Dömötör Zoltán. Meg kell nyitniuk a nyári öltözőket is. Az indok nyilván inkább a hősszú hétvégében keresendő, mint a húsvétban. Különösen hogy a termálfürdő ezúttal nem is kínál semmilyen specifikus programot vagy plusz-szolgáltatást (elsősorban mert a nyitott részek erre egyelőre nem alkalmasak az alacsony hőfok miatt), ám nyáron már lesznek ilyenek.

Kapcsolódó cikkek: