Teknősbékák a Hegyalján

Akt.:
Teknősbékák a Hegyalján
Tokaj, Rakamaz – Az idei Hegyalja Fesztivál ideje alatt kezdődik el az 1,1 milliárdos turisztikai fejlesztés.

1,1 milliárd forintba kerül az a turisztikai fejlesztés, amely a Hegyalja Fesztivál területén kezdődött el, és ami összeköti majd a rendezvény helyszínét Rakamazzal.

A fesztivál és a város

A Hegyalja Fesztivál és Rakamaz turisztikai elképzelései szorosan kapcsolódnak egymáshoz – mondta a csütörtöki helyszíni sajtótájékoztatón Bukovinszky Béla, a fesztivál szervezője.

 A fesztivál számos olyan fiatalt vonz a térségbe, akik a rendezvény előtt és után is eltöltenek egy pár napot a környéken, vagy visszatérnek ide turistaként. Erre a turisztikai vonzerőre pedig lehet építeni.

 A beruházás fő célja, hogy Tokaj és Rakamaz szimbiózisaként fejlessze a térséget – tette hozzá Farkas Ernő, Rakamaz polgármestere.   Egy olyan vízi tanösvényt létesítünk, amely látványosságaival ide vonzza majd a turistákat. A fesztivál helyszínén építjük meg az ezer négyzetméteres Nagy Teknősbékaházat, amely a fesztivál idején beléptető helyiségként szolgál majd, azon kívül pedig kiállítóhelyiségként a környék élővilágát mutatja be. Mellette épül egy 20 méteres kilátó is. Innen indul majd a 3,5 kilométeres tanösvény, amelyet két hajóval lehet egyebek mellett végigjárni, olyan állomáshelyekkel, mint a madárles, a halászkunyhó, a honfoglalás kori park az őshonos állatokkal, és egy akváriumház, ami a Morotva élővilágát mutatja be.

Két épület épül a kemping területén – mondta Hegyi András, az építés vezetője. – A Nagy Teknősbékaház közelében megépül a Kis Teknősbékaház, amely diákszállóként funkcionál majd 50 szobával, összesen 150 férőhellyel.,

Remélhetőleg a jövő évi fesztiválon már mind a két épület és a tanösvény is kiszolgálja majd a látogatókat.

Időkapszula

A sajtótájékoztatón elhelyezték a beruházás alapkövét, amelybe ünnepélyes keretek között rakták bele a Hegyaljás relikviákat tartalmazó időkapszulát.– Az építkezés nem fogja zavarni a fesztiválozókat július 13. és  16. között – válaszolta egy kérdésre Bukovinszky Béla. – Az épülő diákszálló helyén mintegy 350 sátornyi hely szűnik meg, ezt a helyet a fesztivál más helyén biztosítjuk majd az ide érkezőknek.

ÉM-BGA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .