TEK-akció egy óbudai iskolánál

A Terrorelhárítási Központ akciója az óbudai British International School közelében 2015. december 9-én.
A Terrorelhárítási Központ akciója az óbudai British International School közelében 2015. december 9-én. - © MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Budapest – A rendőrség és a Terrorelhárítási Központ(TEK) munkatársai is intézkednek Budapesten, egy III. kerületi iskolánál szerda délután – jelentette a helyszínről az MTI tudósítója.

Több hírportál azt írta: a budapesti Kiscelli közben található British International Schoolt bombariadó miatt ürítették ki.

Az MTI tudósítója a helyszínen azt tapasztalta, hogy a környéken több utcát is lezártak a hatóságok, illetve géppisztolyos rendőrök cirkálnak a területen. Ezért a környező utcákban torlódik a forgalom.

A Kiscelli közt a Remetehegyi út felől teljes egészében lekordonozták, a kordont pedig rendőrök, illetve a TEK munkatársai vigyázzák. A sajtó munkatársai a kordon előtt várakoznak.

Ugyanakkor az utcába benézve rendőrök, illetve civilek, feltehetően diákok mozgása tapasztalható.

Az M1 információi szerint óra közben a tanárok egy “biztonságos” terembe terelték a diákokat és felhívták a szülőket, hogy mielőbb menjenek értük. Más információk szerint egyes diákok a közeli Kiscelli Múzeumban várják szüleiket.

– MTI –