Tehetségek új utakon – idén is

Idén folytatódik a Roots&Routes – Tehetségek új utakon elnevezésű tehetségkutató és -gondozó program.

Elismert és népszerű művészek olyan 15 és 25 év közötti fiataloknak szeretnének segíteni, akik érdeklődnek a zene, a tánc vagy a média iránt, de nincs lehetőségük tanulni.
A Roots&Routes – Tehetségek új utakon programra az egész országból várják zenészek, táncosok vagy a média iránt érdeklődő fiatalok jelentkezését. Elsősorban olyanokat keresnek, akiknek a szociális és családi hátterük miatt nincs lehetőségük arra, hogy szakemberektől tanuljanak és fejlesszék képességeiket.

Az esélyegyenlőségi program valamennyi résztvevő számára ingyenes, az órák Budapesten lesznek, és a vidékieknek szállást is biztosítanak.
Az áprilisi előválogatók után műfajonként 8-10 tehetséget választanak, akik május elején négynapos, ingyenes kurzuson vehetnek részt. A zenei szekcióban RicsiPí és Qka MC, vagyis az Animal Cannibals együttes tagjai, valamint Deseő Balage producer, Emílió, Jamie Winchester és DJ Bootsie tanítják a résztvevőket.

A táncórákat Farkas Zoltán Batyu (néptánc), Éliás Kamilla (kortárs) és Szücs ZoltánSzücsi” (break és hip-hop) tartják, míg a médiaszekcióban Lévai Balázs és Kőrösi András lesz a diákok segítségére.
Jelentkezni a program internetes oldalán keresztül lehet: www. tehetsegek.hu. Az ott található adatlapot kitöltve április 6-ig kell visszaküldeni.
További információ hétköznaponként 10-16 óra között a (06-1) 372-0667-es telefonszámon vagy a jelentkezes@tehetsegek.hu e-mail címen kérhető.
A Roots&Routes egy, a kulturális, jóléti és fiatalokkal foglalkozó szervezetek közötti nemzetközi együttmüködés, amely nyolc európai országban indult 2006-ban. A tavalyi, első évben minden országban, így hazánkban is két saját programot indítottak. Idén és jövőre a kiválasztott tehetségek már nemzetközi workshopokon és mesterkurzusokon is tanulhatnak majd.