Átcsomagolva, áthangolva, felbosszantva

Áthangolni!
Áthangolni!
A UPC minimumszolgáltatása ezután több mint duplájáért érhető el. Aki pedig nem tudja beállítani magának a tévéjét, annak megteszi a szolgáltató, persze nem ingyen.

Sok embert érintett kellemetlenül, amikor augusztus 27-én szokott csatornáinak csupán hűlt helyét találta tévéjén, illeteve egészen máshol bukkant rá, mint ahol előző este „hagyta”.

Ha megtalálta egyáltalán. Nem várható el mindenkitől, hogy a modern készülékekmenüsorában szörfözve finomhangolja magának a kanálisokat, pont oda, ahova szeretné. A felfordulás oka: a UPC újracsomagolta kínálatát, ami új frekvenciakiosztással jár.

És új árakkal: aki eddig a legolcsóbb 790 forintos, 4 adót tartalmazó pakkot fizette, az ezután 1790-ért kaphatja meg a minimumszolgáltatást, igaz, mostmár 12 csatornát. A szolgáltató egyébként kérésre házhoz megy és elvégzi az áthangolást – 2500 forintért.

Többért többet
– Azt tapasztaltuk, hogy mára elavulttá vált a csaknem tíz éve bevezetett Minimum csomagunk – indokolta a változtatások szükségességét Szűcs László, a UPC sajtókapcsolati igazgatója. – Időközben, a televíziózásra fordított idő növekedésével, újabb tévécsatornák megjelenésével jelentősen megnövekedtek az alapvető igények.

Ezekhez igazodva több városban, köztük Debrecenben illetve a környező településeken egy lényegesen gazdagabb programcsomag váltotta fel a Minimumot.

A Hazai csomag listaáras havidíja valóban 1790 Ft, a Minimum csomag előfizetői november végéig azonban változatlan díjért már a Hazai csomag gazdagabb kínálatát élvezhetik. Lehetőségük van továbbá arra, hogy hűségnyilatkozatot téve kevesebbet fizessenek, hároméves szerződéssel akár az eddigi 790 forintos összeget!

Egyébként előfizetőinknek csupán 7 százaléka szerződött a Minimum csomagra.
– A tévékészülékek újrahangolását kérésre műszaki munkatársaink elvégzik, de ezért kiszállási díjat számítunk fel, hiszen ez számunkra is költséggel jár és arra nincs is kapacitásunk, hogy az összes előfizető számára díjmentesen megcsináljuk.

Az újrahangoláshoz igyekeztünk minden lehetséges segítséget megadni: korábban levélben küldtünk erről tájékoztatót, kitérve a készülékeken található nyomógombok lehetséges (akár angol nyelvű) elnevezésére is.

Egymás után
A csatornahelyek módosítása azért vált szükségessé, mert műszakilag nem volt lehetséges más módon kialakítani a Hazai csomagot, ugyanis ahhoz egymást követő frekvenciahelyekre kellett összegyűjteni az eddig részben más csomagban szereplő csatornákat.

Kapcsolódó anyagok:

  • Hogyan boldogul a csatornák beállításával?
  • Eltűntek a csatornái? Hangoljon újra!
  • Finom falatok között, tévé előtt