Taxival Amerika másik sarkába

Egy nyugdíjas New York-i házaspár taxival költözik új otthonába. A dolog érdekessége az, hogy a házuk csaknem 4 ezer kilométernyire van az eddigitől.

Betty és Bob Matas nyugdíjas éveit egy arizonai kis házban akarja eltölteni, a Sziklás-hegységben. New York-i lakásuktól Sedona városka csaknem 4 ezer kilométernyire van. A házaspár azonban nem akarta kitenni két kedvenc macskáját annak a tortúrának, hogy egy kis ketrecbe zárva, órákig utazzanak egy repülőn.

A megoldást egy nagyobb bevásárlás adta, néhány héttel ezelőtt. Hazafelé menet taxiba ültek, mert sok volt a csomagjuk és egyikük sem tud vezetni. A sofőrrel beszélgetve elmondták problémájukat, mire Douglas Guldeniz azt javasolta: menjenek vele taxival Arizonába.

Néhány napos tanakodás és számolgatás után megegyeztek és a házaspár, meg a két macska szerdán útra is kel Guldeniz taxiján. A legtöbb csomagot természetesen már korábban feladták az új címre.

A megállapodás szerint naponta 10 órát utaznak és az egészért 3 ezer dollárt (570 ezer forintot) fizetnek, plusz a pár állja a sofőr élelmezését, szállását és természetesen a benzinköltséget is. A New York-i taxisok szakszervezetének elnöke szerint Matasék jó vásárt csináltak, hiszen normál tarifával számolva az egész út legkevesebb 5 ezer dollárjukba került volna.