Taxióra helyett a sofőrt ütötte le Miskolcon

Miskolc – Taxióra helyett a taxist ütötte le egy miskolci férfi Miskolcon. A rendőrség bűnügyi őrizetbe vette az elkövetőt.

Az elmúlt hét utolsó napjának végén az egyik miskolcitaxis droszton várakozó személyfuvarozót bántalmazott egy férfi. Az elkövető ugyanis vélt sérelme miatt bántalmazta a taxisofőrt, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A férfi végül gyalogosan távozott a helyszínről, akit a tetthely közelében fogtak el a rendőrök.

A Miskolci Rendőrkapitányságközfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a 48 éves miskolci férfival szemben.

Információs háttér

A Büntető Törvénykönyv (Btk) a közfeladatot ellátó személyek közé sorolja többek között a taxisokat, a tömegközlekedés dolgozóit, mentőszolgálat tagjait, az egészségügyi dolgozókat, a pedagógusokat, a tűzoltókat, a nyilvántartásba vett egyház tagjait, szociális munkásokat.

A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak elkövetőjét a Btk. alapesetben három évig terjedő, míg csoportos elkövetés esetén akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

– A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda –