Távozott a Sopron Basket amerikai centere

Budapest – Közös megegyezéssel szerződést bontott a bajnoki címvédő Sopron Basket női kosárlabdaklub és amerikai centere, Alaina Coates.

Az előző idényben Euroliga-ezüstérmes klub honlapjának szerdai közleménye szerint a 23 éves játékos nem akart augusztus végén, tíz nappal az utolsó amerikai profimérkőzése (WNBA) után csatlakozni a soproniakhoz, pedig megállapodásának egyik pontja szerint ezt előírhatták neki.

“A szerződés ugyanezen pontja szerint a játékosnak lehetősége lett volna az általa jelzett időpontban, október 1-jén megérkezni, ám úgy ítéltük meg, hogy ebben az esetben nem a szerződés értelmezése, sokkal inkább a szakmai szempontok a mérvadóak. A kérdésben nem kívántunk kompromisszumot kötni” – szögezte le a klub.

A közlemény zárásaként megjegyzik, hogy nagy erőkkel dolgoznak a center pótlásán, de a piaci helyzet kedvezőtlenebb, mint egy hónapja.

A 193 centiméter magas Coates leigazolását február elején jelentették be a soproniak, de az Euroliga negyeddöntőjének második mérkőzése után édesapja halála miatt hazautazott az Egyesült Államokba, és a szezon hátralévő részében már nem tért vissza Magyarországra.

– MTI –