Távozik a Miskolc Holding stratégiai igazgatója

Miskolc – Dr. Bernáth Attila, a Miskolc Holding Zrt. stratégiai igazgatója a napokban távozott a társaság éléről. Az okokról és az utódlásról Halmai Gyulát, az elnök-igazgatót kérdeztük.

Dr. Bernáth Attila, a Miskolc Holding Zrt. stratégiai igazgatója a napokban távozott a társaság éléről. A hírek szerint – lapunk internetes levelező fórumán, az Agorán olvasható erre a következő utalás – azért kellett távoznia, mert „rossz helyen és időben értékelte a polgármester munkásságát.” Megkérdeztük Dr. Halmai Gyulát, a holding elnök-igazgatóját, hogy mi igaz a hírből. Bernáth Attila közös megegyezéssel távozott a cégtől, hangsúlyozta a holdingvezető.
– Végigbeszéltük a négy év közös munkáját és úgy döntöttünk, hogy más formában folytatjuk együttműködésünket. A volt stratégiai igazgató elért szakmai sikerei azonban elismerendők, hiszen ő vezényelte le többek között sikeresen a Főutca Plaza Projektet.

Külső tanácsadó

Az együttműködés formája változik meg, hiszen Bernáth Attilára külső tanácsadóként továbbra is számítunk – mondta Halmai Gyula. Távozásával együtt a holding 20 fős munkaszervezete is átalakul, pozícióját nem tervezzük betölteni.
Rákérdeztünk a polgármesterrel kapcsolatos hírre is, amelyet az elnök-igazgató egyértelműen cáfolt, hiszen Káli Sándor külön kérésére is dolgozik tovább több projekten Bernáth Attila. (például a Miskolc Kártya rendszerének kidolgozásán)
Megjegyeztük, az Agorán szóba került a Szent István térre tervezett üzletközpont ügye is a távozás híre kapcsán. Mégpedig úgy, hogy mivel a volt igazgató az Árkád üzletközpont ideépülését támogatta volna, ezért (idézünk a fórumról) „ez ellenzők körében osztatlan örömet szerzett.”
– Szó sincs arról, hogy bárki bármit, bármilyen beruházót is támogathatna – mondta Halmai Gyula. – A Szent István tér térfalának beépítésére pályázatot ír ki a város az ősszel. Erre több pályázót is várunk, bár nem titok, hogy az Árkád is jelezte pályázói szándékát. Ám szó sincs arról, hogy biztos befutók lehetnek, a nyertesről a Közgyűlés dönt majd.

Lesz-e plaza?

Megkérdeztük, igaz-e a hír (hiszen konkrét nyilatkozatot senki nem tett még ez ügyben), hogy bevásárlóközpont épülne a Szent István térre. Halmai Gyula azt válaszolta, az országos tervpályázat eredményeként új „városközpont” alakítható ki a területen. Ennek konkrét megvalósulási formáját nyilvános befektetői pályázat adja majd meg, a szabályozási terv keretei között, legkorábban 2010-ben. Addig az Integrált Városfejlesztési Stratégia keretében a tér építése, a mélyparkoló kialakítása kezdődhet el. Természetesen, az előrehaladásról folyamatosan tájékoztatják majd a miskolciakat.
Dr. Bernáth Attilát is szeretnénk megszólaltatni, véleményére visszatérünk.

Kapcsolódó cikk: