Friss hírek

2009.03.19. 19:27

Lezárta a rendőrség a szombathelyi gyermekgyilkosság ügyében a nyomozást

<p>A szülők elleni vádemelési javaslattal zárta le a rendőrség a tavalyi szombathelyi gyermekgyilkosság ügyében a nyomozást - derül ki a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtöki közleményéből. A szülőket egyéves gyermekük megölésével vádolják. Tettükért 10-től 15 évig terjedő, de akár életfogytig tartó szabadságvesztésre is ítélhetik őket.</p>

A nyomozás során beszerzett adatok alapján a szülők több gyógyszert kevertek össze és adtak be kisfiúknak, majd egy párnával közösen megfojtották. Ezt követően búcsúlevelet hátrahagyva ők is öngyilkosságot kíséreltek meg, gyógyszert vettek be. A rendőrség szerint a szülők már legalább két-három hónapja készültek tettükre, amit rossz anyagi körülményükkel és eladósodásukkal indokoltak.

Tavaly július végén a mentősök riasztották a rendőröket, miután egy férfi kiugrott második emeleti lakása erkélyéről Szombathelyen. A kiérkező rendőrök a lakásban egy egyéves, halott kisfiút találtak, valamint 27 éves édesanyját, aki gyógyszereket vett be és életveszélyes állapotban volt. Az ablakon kiugrott 31 éves férfi - a gyermek apja - szintén életveszélyes sérüléseket szenvedett. A rendőrök egy búcsúlevelet is találtak a lakásban.

A szülők az eset után nem sokkal elismerték tettüket, azóta előzetes letartóztatásban vannak. A vádemelési javaslatról a Vas Megyei Főügyészség dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!