Távhővezetékeket cserélnek Kazincbarcikán

By Göndör Judit
Távhővezetékeket cserélnek Kazincbarcikán
Kazincbarcika – A város több pontján is út- és burkolatbontással járó munkák zajlanak, melyek a Timpanon Vagyonkezelő és Szolgáltató Kft. egy sikeres uniós pályázatának köszönhetően korszerűbbé teszik a barcikai távfűtési rendszert.

A beruházás során a város távhőellátását biztosító fűtőművet a hőfogadó központtal összekötő gerincvezeték cseréje valósul meg. Az április végén kezdődött munkálatok ütemterv szerint haladnak: jelenleg a régi vezetéket bontják a szakemberek, majd ezt követően helyükre kerülnek az új csővezetékek is.
A közel 147 millió forint uniós és állami támogatásból megvalósuló projekt célja, hogy a hőveszteség csökkentésével növelje a távhőszolgáltatás energia-hatékonyságát, valamint az általános üzembiztonságot. Az új és legkorszerűbb technológiájú gerincvezeték meghibásodási valószínűsége minimálisnak mondható, ami csökkenti a fenntartási költségeket, így a beruházás a szolgáltatónak és a fogyasztónak egyaránt kedvező.
A vezetékcsere és az azzal kapcsolatos egyéb munkák teljes egészében decemberre készülnek el, addig  a város különböző pontjain  kisebb-nagyobb, helyenként a gyalogos és gépjármű közlekedést is befolyásoló akadályokkal találkozhatnak a barcikaiak. Ezért a szolgáltató és a kivitelező az érintettek szíves türelmét és megértését kéri. A munkálatok miatt időszakosan és szakaszosan a melegvíz szolgáltatás szüneteltetésére is sor kerülhet, erről a Timpanon Kft. a sajtón és szórólapon keresztül tájékoztatja a lakosságot.

– G. J. –